MARTINA MLINAREVIĆ – SOPTA: Stil njenog pisanja je onako, pravi novinarski, da je svako razumije

“Ni ne slutiš koliko je lijepa. S tom ljepotom koja nema ništa s uvriježenim pojmovima današnje, turbomoderne konzumerističke ljepote. Njezino ljeto nisu fotografije u kupaćem na raspojasanim destinacijama, nego bolnica. Ni sise na izvolte u području zvanom dekolte, nego braunile u modro izbodenim rukama. A ima taj osmijeh, čovječe, što ti zavrti os na kojoj stojiš i postojiš. Svaki put kad je ugledaš. Pa se postidiš svih gluposti zbog kojih se inače sekiraš. Ponize ih njezine oči, oči što su u zadnjih deset godina predeverale najteže operacije koje možeš zamisliti”.

Ovo su riječi novinarke i književnice Martine Mlinarević – Sopta.

Promocija njene nove knjige “Ljetos i svi ostali ledovi” promovisana je sinoć u Hotelu Mellain, na 20. spratu. Prva njena promocija i pojavljivanje u gradu na zrnu soli izazvalo je oduševljenje, kako mladih, tako i onih malo zrelijih generacija.

Šarmantnost, brilijantan i oštar um Hercegovke, plijenili su pažnju tokom prezentiranja njenih djela, ali i životnih priča u prepunom “Vidikovcu”.

O Martini se mogu napisati čak tri romana, ali onaj najzanimljiviji dira u dušu i ona svojim stihovima i uhovitošću “jake kamenjarke” ostavlja jednostavno bez daha i naprosto ćete je zavoljeti na prvo čitanje, ali i slušanje.

U svojoj knjizi kao i u ostalima, Martina piše o svakodnevnim ljudskim pričama koje sluša, teškim sudbinama, ali i lijepim ljubavima i ljepotama druženja sa njenim čitaocima.

Gostovanje u Tuzli na radost njenih građana, obradovalo je i ovu novinarku, jer u našem gradu, kaže, nema podjela i bosanske svakodnevnice.

Stil njenog pisanja je onako, pravi novinarski, da je svako razumije, a tematika vam mami osmijeh na lice, ali i izaziva suze i sve to u par minuta.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________