NEĆETE VJEROVATI: Sanjin Sefić se obratio očevima Edite Malkoč i Selme Agić

Svjedočenjem Amira Agića i Enesa Malkoča, očeva poginulih Selme Agić i Edite Malkoč, danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću (26), njegovoj sestri Sari Sefić (23), Dini Aliću (30), Amaru Salihoviću (25) i Saudu Nišiću (29).

Očevi poginulih studentica, Selme Agić i Edite Malkoč, izjasnili su se da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženih, te su uputili imovinsko-pravni zahtjev.

Nakon što su dali svoj iskaz, očevima poginulih djevojaka optuženi Sanjin Sefić je uputio saučešće, te izrazio kajanje. Saučešće su izjavili i advokati optuženih i tužiteljica Advija Hajdo-Balta.

Iskaze su danas pred Sudskim vijećem, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović, dali i svjedoci Fikreta Hadžiabdić i Mahir Suljević.

Svjedokinja Fikreta Hadžiabdić je kobne noći bila s kćerkom u automobilu. U automobilu su bila i kćerkina djeca.

– Automobilom smo stajale na semaforu i čekale da se upali zeleno svjetlo. Vodile su se (Selma Agić i Edita Malkoč) pod ruku i vidjela sam da su zakoračile na zebru, potom sam se okrenula da vidim da li se nama upalilo zeleno svjetlo. Tada sam čula da je nešto puklo i odmah sam znala šta se desilo. Okrenula sam se i vidjela da djevojka u braon jakni leži na cesti. Tada sam vidjela i dva auta, jedno tamne, a jedno svijetle boje. Jedno auto je malo prikočilo, a zatim su se oba auta udaljila. Otvorila sam vrata da izađem, međutim, kćerka mi je rekla stani i tebe će nešto udariti – kazala je svjedokinja Hadžiabdić.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________