NEVJEROVATAN SLUČAJ! Izraelska vojska 113 puta porušila palestinsko selo Al-Arakim

Selo

Izraelska vojska je jutros rano 113. put upala u palestinsko selo Al-Arakim, koje se nalazi u pustinji Negev, te porušila palestinske stambene objekte.

Član Komiteta odbrane u Arakibu Aziz Et-Turi za AA je potvrdio kako su izraelske snage rano upale u selo te porušile sve palestinske kuće uz tvrdnju da su “bespravno” napravljene.

Naglasio je kako su izraelske snage od jula 2010. godine 113 puta rušile stambene objekte u ovom selu.

“Stanje u selu je tragično. Mještani su se probudili uz zvukove buldožera. U selu se nalaze 22 porodice i svi su ostali bez domova” – kazao je Turi te dodao da s obzirom na veliki broj rušenja u proteklom periodu, od betona više nije moguće ponovo graditi.

“Iako oni nastavljaju sa rušenjem, mi nećemo napustiti naše selo. Ovo je naša teritorija. Ono što Izrael poruši, mi ćemo ponovo sagraditi” – kazao je Turi.

U selu Arakib živi 87 Palestinaca, a njihovo selo posljednji put je porušeno 25. aprila.

Prema palestinskim izvorima, Izrael je do danas preuzeo 11 od ukupno 12 miliona duluma teritorije na kojoj živi 220 hiljada Palestinaca.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________