Fresh Press portal
Evropa Vijesti

Otac mora platiti kaznu od 1.750 EURA jer je prisluškivao kćerkin telefonski razgovor

Otac (68) iz Hamburga mora platiti kaznu od 1.750 eura jer je slušao telefonski razgovor između svoje 13-godišnje kćeri i njezine učiteljice.

U ponedjeljak se na ročištu pred Okružnim sudom u Blankeneseu (gradska četvrt Hamburga) otac žalio na presudu kojom je dužan platiti novčanu kaznu od 25 svojih dnevnica u iznosu od 70 eura, što iznosi 1.750 eura. Naposljetku je sam povukao žalbu.

Prema pisanju njemačkih medija, 68-godišnjak je u kolovozu prošle godine rekao svojoj 13-godišnjoj kćeri da ostavi uključene Bluetooth slušalice dok je razgovarala s novom učiteljicom. Tako je mogao čuti razgovor između kćeri i učiteljice. Na sudu je rekao kako je to učinio jer je bio zabrinut zbog ocjene svoje kćeri i njezinog obrazovanja pod uvjetima od koronavirusa.

Nije bio zadovoljan onim što je čuo pa se obratio E-mailom školskoj upravi, ali i lokalnim novinarima, no u pismu kojeg je napisao je precizno citirao dijelova razgovora. Budući da prema zakonu nije smio slušati razgovor, slučaj je dospio na sud, a sud mu je odredio novčanu kaznu. Otac je potom uložio žalbu na presudu i pokušao je pobiti tvrdeći kako je rekao kćeri da učiteljicu obavijesti o njegovom slušanju razgovora.

No, time je proturječio vlastitim izjavama koje je ranije dao policiji. Kad mu je sud na to ukazao, povukao je prigovor., odnosno žalbu na presudu i sad će platiti 1.750 eura prenosi Fenix-magazin/MD

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više