Pastora pojeli krokodili nakon što je pokušao da hoda po vodi poput Isusa

Krokodili

Pastor koji je pokušao da reprodukuje biblijsku priču o Isusu Hristu koji hoda po vodi, svoj čin završio je tako što su ga pojeli krokodili.

Pastor, identifikovan kao Džonatan Mthetva, iz vjerske skupine “Svetac posljednjih dana crkve”, pokušao je svoju demonstraciju na poznatoj “Krokodil rijeci” u blizini Vajt River Mpumalanga u Južnoafričkoj Republici, i pritom tragično izgubio život u subotu ujutro.

Mthetva je tog dana pokušavao da pokaže biblijsko čudo svojim sljedbenicima, a prema pisanju “Herald Zimbabvea” nakon što je pao u “Krokodil rijeku” napali su ga tri krokodila i pojeli ga, potvrđuju očevici.

Đakon Nkosi, član crkve, izjavio je listu da ih je “pastor učio o vjeri prošle sedmice”, da je obećao da će im dokazati svoju vjeru, ali je pri tome tragično nastradao.

“Mi još uvijek ne razumijemo zašto se to dogodilo i zato se molimo cijele sedmice” – rekao je đakon.

Pastor Mthetva je prema riječima okupljenih ušao u vodu i kada je bio 30 metara unutar rijeke, pokušao je da se popne iznad vode kako bi mogao da počne da hoda, ali su mu se tada približila tri krokodila maltene niotkuda i počela da se goste njime.

“Završili su ga u nekoliko minuta. Sve što je ostalo od njega kad su završili sa jelom jeste par sandala i njegov donji veš koji su lebdjeli iznad vode” – priča uplašeni Nkosi.

Hitna pomoć odmah je došla na mjesto događaja, ali na žalost nisu imali mnogo posla budući da je leš bio maltene sasvim pojeden” – piše “dailypost.ng”.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________