DRAMA U ZRAKU: U avionu Air Serbia na putu iz Beograda za London uhapšene četiri osobe

Četvero putnika aviona Air Serbia koji je iz Beograda poletio ka Londonu privedeni su po slijetanju na londonski aerodrom Heathrow.

Pretpostavlja se da je riječ o britanskim državljanima pakistanskog porijekla, a privedeni su zbog uznemiravanja putnika i potencijalnog ugrožavanja sigurnosti.

Kako piše B92, članovi posade i putnici, među kojima je bila i novinarka srbijanske agencije Beta, prvo su osjetili dim cigareta. Tri mlađa muškarca i žena su i poslije više upozorenja putnika, nastavili pušiti.

Situacija tokom dvosatnog leta bila je napeta, dolazilo je i do svađe sa putnicima, a privedena putnica je ostale putnike optuživala za rasizam.

Tokom leta privedeni su non-stop sjedali i ustajali, premještali se sa mjesta na mjesto, a druga četiri mlađa putnika iz aviona su praktično služila kao osiguranje i sprječavali ih da šetaju po avionu.

Jedna od stjuardesa otela je paklu cigareta i upaljač jednom od privedenih, oduzela pasoš i izdala pisano upozorenje, a u jednom trenutku zaprijetila je i da će avion prinudno sletjeti.

Kada je avion konačno sletio u London svi putnici su zamoljeni da ostanu na svojim sjedištima. Ušla je policija i uhapsila navedene putnika, a od putnika u zadnjim redovima koji su im bili najbliži uzeti su iskazi.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________