SLOVENCI ODGOVORILI KOLINDI: ”Neki Thompsonovi obožavatelji su radikalni”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u srijedu da je – nakon što je čuo da je u Mariboru zabranjen Thompsonov koncert – od hrvatske ambasadorice u Ljubljani zatražio da ispita o čemu se radi i da izvijesti o tome koji su razlozi za zabranu koncerta. Oglasili su se i iz Ureda hrvatske predsjednice.

“Predsjednica je razgovarala sa svojim slovenskim kolegom proteklih dana i prenijela mu je svoje mišljenje da je muzika tu da spaja ljude, a da su zabrane kontraproduktivne”, rekao je glasnogovornik Ureda predsjednice Hrvatske Luka Đurić za RTL.

Podsjetimo, mariborska policija odlučila je zabraniti Thompsonov koncert najavljen za subotu u tom gradu zbog, kako su naveli, sigurnosnog rizika.

Vodili su se mišljenjem predstavnika nekih stranaka, udruga i inicijativa, ali i predsjednika Parlamenta Milana Brgleza, objavilo je Delo.

Za policiju je problem što su se ulaznice prodavale i u Hrvatskoj i Austriji. Strahovali su da bi na nastup mogli doći “radikalni obožavatelji” iz susjednih zemalja.

“Thompsona bi mogli doći slušati njegovi obožavatelji iz Hrvatske. Neki od njih su radikalni, a mi nemamo nikakvih drugih informacija o njima pa to za nas može biti sigurnosni rizik”, kažu u policiji.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________