UBICA TROGODIŠNJE DJEVOJČICE: ”Nisam silovao malu Anđelinu, slučajno sam zavukao ruku…”

Vladica Rajković (28) iz Srbije je u utorak na Višem sudu u Zaječaru priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje djevojčice Anđeline Stefanović. Rajković je optužen da je odveo djevojčicu s rođendanske proslave svog nećaka, silovao je na cesti i ubio nakon čega je oprao odjeću i vratio se na proslavu.

Na suđenju je negirao da je djevojčicu silovao i ubio pa su njegovi iskazi u potpunoj suprotnosti s obdukcijom.

– Rajković je rekao da žrtvu nije udarao kamenom po glavi nego da ju je nosio na ramenima i da je zapeo i pao. Dalje je naveo da je Anđelina udarila čeonim dijelom glave o zid napuštene kuće na putu ka autobuskoj stanici te da se uplašio. Rekao je i da ju je odveo 200 metara dalje od tog mjesta, da joj je skinuo gornji dio majice i probao je reanimirati, ali da nije davala znakove života – ispričala je odvjetnica obitelji Stefanović, Maja Atanasković.

Rajković je rekao i da djevojčicu nije silovao već da je svoju ruku slučajno zavukao u njeno međunožje i da su zbog toga tragovi krvi. Njegov iskaz je kompletno u suprotnosti sa zapisnikom s obdukcije koju je napravio Zavod za vještačenje u Nišu i s dopunskim nalazom o vrsti i mehanizmu nanošenja povreda, kao i s tragovima DNA.

– Na moje pitanje odakle tragovi sperme utvrđeni biološkim nalazom na dva mjesta na njegovom donjem rublju, on je rekao da ne može o tome govoriti jer “silovanja nije bilo“. Dakle, mogu zaključiti da su iskazi optuženog u potpunoj suprotnosti s nalazima s obdukcije i biološkim tragovima koji jasno govore da su povrede nanijete kamenom 25-30 centimetara, da je riječ o višestrukom prijelomu baze lubanje i da je bilo više udaraca. Štoviše, prema obdukcijskom nalazu, postoje i tragovi davljenja, odnosno stezanja vrata – kaže odvjetnica koja traži maksimalnu 40-godišnju kaznu za Rajkovića.

Rajković se tijekom suđenja držao mirno, staloženo, bez pokazivanja emocija i kajanja. Tražio je da suđenje bude zatvoreno za javnost, ali vijeće to nije dozvolilo. Majka ubijene djevojčice Danijela Stefanović je također svjedočila, nakon čega joj je pozlilo.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________