Srbin platio rođaku da ode u Beč i ubije njegovu kćerku?!

Beč

Neimenovani Srbin (43) pokušao je u nedjelju na uskršnjem slavlju u Beču da zadavi svoju rođaku po naredbi njenog oca

Kako pišu brojni austrijski portali, pozivajući se na novinsku agenciju APA, ovaj muškarac napao je svoju rođaku, također srpskog porijekla, staru 38 godina, ali je ona ipak uspjela da ga savlada udarivši ga vazom u glavu! Nakon toga pozvala je policiju i Hitnu pomoć.

Srbin je nakon obaranja odveden u Urgentni centar sa teškim povredama glave u prisustvu policije, ali van životne opasnosti.

Drama se dogodila u ženinom stanu u bečkom okrugu Birgitenau. Prema informacijama sa kojima policija za sada raspolaže, muškarac je prošlog četvrtka stigao u Beč u posjetu rođacima.

Pretvarao se da je došao da sa najbližima proslavi Uskrs, posebnu pažnju poklanjajući rođaki koju je namjeravao da ubije. Ona mu je, čak, dopustila da prespava kod nje. Na Uskrs se, međutim, situacija dramatično promjenila.

Negdje oko 17 sati, muškarac je otkrio svoje prave namjere i napao ženu. U hrvanju koje je uslijedilo, Srbin je umalo uspio u svom zločinačkom naumu, ali je u poslednjem trenutku onemogućen u tome. Žena je, naime, dohvatila vazu sa stola kraj kog ju je davio, i njome tresnula napadača, koji se onesvjestio.

Portparolka lokalnog tužilaštva Nina Busek rekla je novinskoj agenciji APA da se za sada razmatra da li će ingerenciju nad slučajem imati gradski ili Regionalni krivični sud. Ta odluka biće donesena do kraja nedjelje.

– Već smo zahtjevali pritvor za osumnjičenog – rekla je Busek agenciji.

Iz svedočenja osumnjičenog i žrtve došlo se do saznanja da je monstruozni zločin zapravo “naručio” žrtvin otac s kojim je kćerka bila u lošim odnosima.

Otac je navodno napravio ugovor sa rođakom i platio mu za ubistvo koje srećom nije bilo uspješno.

Ipak, konkretni motiv pokušaja ubistva je za sada nepoznat. Bečka kriminalistička policija i dalje radi na rasvetljavanju svih detalja bizarnog zločina, prenosi Blic.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________