Otkrivena misterija nasukanog bića na plaži

Asrul Tuanakota, 37-godišnji ribar koji je prvi uočio stvorenje misleći da je riječ o brodiću koji se nasukao u plitkom moru, nakon što se približio shvatio je da je riječ o 15-metarskom trulom tijelu nepoznatog bića.

Ogromno morsko stvorenje, vjerojatno s kljovama, prošlog je tjedna izbacilo more na plažu i Indoneziji.

Zastrašeni stanovnici otoka Seram koji su ga ugledali objavili su fotografije na internetu, nakon čega je uslijedila globalna igra pogađanja.

O čemu se zapravo radi?

Kako je došlo do indonezijskog otoka? S druge strane, ljudi sa Serama pitali su nešto puno praktičnije – kako ga se riješiti?

Asrul Tuanakota, 37-godišnji ribar koji je prvi uočio stvorenje misleći da je riječ o brodiću koji se nasukao u plitkom moru, nakon što se približio shvatio je da je riječ o 15-metarskom trulom tijelu nepoznatog bića.

Pretpostavio je da se radi o nekoj vrsti divovske lignje, jer su ostaci životinje izgledali poput krakova. Cijela je plaža bila krvava Krv koja je izlazila iz životinje obojila je vodu blizu obale u svijetlo crvenu boju, što nije zaustavilo mještane da ulaze u more te slikaju neman.

George Leonard, šef znanstvenika na Ocean Consrvancyu je nakon nekoliko dana premišljanja utvrdio da je riječ o tzv. baleen kitu, sudeći po dijelovima izbačenog kostura i onog što se čini poput ploča kojima se te životinje služe kako bi “filtrirale hranu”.

Plinovi koji su nastali truljenjem transformirali su tijelo kita u vrlo neobičan oblik. Seram, najveći otok iz skupine Maluku otočja se nalazi u blizini migracijskih puteva kitova, što pruža objašnjenje kako je morsko čudovište završilo tamo.

Zašto nije potonuo?

Lokalci su zatražili pomoć vlasti u uklanjanju trupla. Inače, mrtvi kitovi obično potonu na dno oceana, zbog čega morska stvorenja imaju višemjesečnu zalihu hrane, pa ostaje pitanje zašto se to nije dogodilo i u ovom slučaju. Znanstvenici teoretiziraju kako je kit možda imao bakterijsku infekciju zbog kojeg se ispušta toliko plinova koji su ga izobličili, a jedna je mogućnost kako je umro nesretnim slučajem nakon što ga je zahvatio i ozlijedio kakav veći brod.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________