TUZLA BRAIN WEEK: Studenti su ljepši dio Univerziteta u Tuzli

Na Medicinskom fakultetu održana je ceremonija zatvaranja Tuzla Brain Week-a.

Prije same ceremonije upriličena je izložba plodova kreativnog umijeća članova TBW timova, te predavanje osnivača projekta i prve koordinatorice – dr. Semre Pajazetović, na temu “Mozak i genetika”. Pred sami početak, prisutnima su podijeljeni evaluacijski anketni listići.

Ceremoniju je uvodnim govorom otvorila koordinatorica Ilvana Rabotić. Studentima i profesorima su se još obratili i predsjednik Medicus-a, Sejfo Begić i jedan od prvih pokretača ovog projekta.

Profesor Osman Sinanović je sa govornice čestitao svojim studentima na uspješno završenoj Sedmici mozga, te istakao svoje zadovoljstvo što je ipak, ovakvim studentima imao priliku da bude mentor.

Prema njegovim riječima: „Ovo je jedan od najboljih i najmasovnijih TBW projekata, te su ovi studenti pokazali da su onaj ljepši dio Univerziteta“. Naglasio je da vjeruje da će oni sutra biti dobri ljekari, te da će u budućnosti sgurno biti još ovakvih i sličnih projekata.

Zatvaranju TBW-a je prisustvovala i žena koja je pokrenula ovaj projekat prije četiri godine, tada studentica, a danas dr. Semra Pajazetović.

Pričala nam je o nastanku ove manifestacije i kako je došla na ideju da radi ovaj projekat.

„Prvi Tuzla Brain Week je organizovan na ideju moje kolegice iz Osijeka i mene, imao je za cilj da informiše, edukuje i podigne svijest o mozgu. Počeli smo sa 5 ljudi, tada i od ideje sa jedne radionice, napravili tradicionalni dogažaj“, kazala je doktorica Pajazetović.

Ovogodišnji TBW je brojao preko osamdeset studenata koji su uzeli učešće u organizaciji i implementaciji istog. Jučer su najzaslužnijima uručene i zahvalnice.

Nakon uručivanja zahvalnica, certifikata i nagrada, zvanice su se mogle poslužiti i TBW tortom, čijim je rezanjem ceremonija i zvanično okončana.

Sedmica mozga u Tuzli je okupila veliki broj studenata iz zemlje i regiona, te je ovaj događaj postao prepoznatljiv u regiji.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________