Fresh Press portal
Evropa Video Vijesti

Vozač izgorio u autu – Izgubio kontrolu nad Lamborghinijem i udario Škodu

U Njemačkoj je uhapšen poznati influencer nakon što se svojim Lamborghinijem Aventadorom S zabio u Škodu i ubio vozača tokom ilegalne ulične utrke. Ta se stravična nesreća dogodila prošle sedmice na dijelu Autobahna A66 u blizini njemačkog grada Hofheima.

Za volanom zelenog Lamborghinija Aventador S bio je Instagram influencer Navid Alpha, koji ima preko milion followera na toj popularnoj mreži. Njemački Bild izvještava da je vozač Aventadora S izgubio kontrolu nad talijanskim egzotom i zabio se u zaštitnu ogradu prije nego što je udario Škodu i Opel.

 

View this post on Instagram

 

? ?

A post shared by Navid ???? (@navid.alpha) on

Odmah nakon sudara, Lamborghini i Škoda su se zapalili i dok je Navid Alpha uspio izaći iz Lamborghinija, vozač Škode nije imao te sreće i tragično je preminuo na mjestu događaja. Video snimljen neposredno prije nesreće prikazuje influencera kako ubrzava autocestom u svom zelenom Aventadoru, dok ga slijede bijeli Aventador Roadster i Porsche 911 GT3 u divljoj vožnji kroz nekoliko traka.

Prema izvještaju influencer je prebačen u obližnju bolnicu nakon sudara i trenutno je u policijskom pritvoru.

Isto tako, 26-godišnji vozač Porschea uhapšen je nedugo nakon nesreće, ali istražitelji još uvijek tragaju za vozačem drugog Lamborghinija koji je sudjelovao u utrci.

Instagramer je na svom profilu rado dijelio razne videozapise sebe i  zelenog Aventadora S, uključujući i jedan “story” gdje jednom rukom vozi, a drugom mobitelom snima brzinu od 200 km/h.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više