ZAKLAO DRUGA NASRED ULICE! Kako se mala svađa pretvorila u krvavi obračun

Čačak

Kakvo je ovo zlo zavladalo među ljudima, šta se dešava, pitali su se jednako u nevjerici jučer mještani sela Kušići u Srbiji, u kojem se prije dva dana desio zločin kakav oni ne pamte

I sada svi slute šta je moglo da prethodi tome da jedan prijatelj zakolje drugog nasred ulice.

Kako Blic saznaje, Dragan Zečević (39) iz Maskove preminuo je od posljedica ranjavanja nakon što ga je prijatelj V. M. (46) iz okolnog sela Milandža izbo nožem.

Mještani koji su prisustvovali svađi i dalje ne znaju šta da kažu, kako da opravdaju to što niko nije ni naslutio da će mala svađa prerasti u krvavi obračun, piše Blic.

Prema njihovom svjedočenju, njih dvojica su se znala odranije. Često su zajedno pili kafu i razgovarali, a u posljednje vrijeme, kažu mještani, osjećala se “mala zategnutost u odnosima”.

– Iskreno, još sam u šoku. Znam ih obojicu. V. M. je ranije radio u Čačku, njegovi su iz okoline, pa se on sa porodicom nastanio kod nas. Obrađivao je maline, radan čovjek, dobar. Ništa drugo ne bih imao da kažem ni za pokojnika. Strašno. Ovdje ljudi pričaju da je neki dug (novac) u pitanju. Te večeri je valjda nesretni D. Z. imao nož kod sebe, pa su se oni ovdje u centru sela ispred kafane susreli, potukli i V. N. mu je oteo nož, a onda se dogodilo sve to – priča jedan od mještana Kušića.

Po nalogu zamjenika višeg javnog tužioca u Čačku, V. M. je određeno zadržavanje od 48 sati.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________