Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

SDP u Tuzli počinje formiranje vlasti sa SDA

Kantonalni odbor SDP-a TK na današnjoj sjednici kojom je predsjedavao Enver Bijedić, donio je odluku o ulasku, odnosno pregovorima o ulasku u vlast na području Tuzlanskog kantona.

Sjednici nisu prisustvovali zastupnici u Skupštini TK koji su bliski politici gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića i predsjednika Kluba SDP-a u Skupštini TK Dževada Hadžića.

Predsjednik KO SDP-a TK pozvao je sve ostale zastupnike, a SDP u Skupštini TK ima deset zastupnika, da podrže odluku o pregovorima o formiranju vlasti TK.

Prema Bijedićevim riječima trenutna matematika govori da je vlast u TK moguće formirati sa Blokom 16, odnosno strankama koje predvodi SDA sa devet, DF sa tri, SBB i SBiH sa po dva zastupnika.

Za većinu u Skupštini TK potrebno je 18 ruku, a pored već pomenutih 16 zastupnika na sjednici KO SDP-a TK bili su zastupnici Žarko Vujović i Husein Tokić.

(Avaz)

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više