Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Bh. kompanije mogle bi obnavljati Siriju nakon rata

Mediji u BiH prenijeli su ovih dana da je Sirijac Abdulah Mehdi kupio jednu od najvećih zgrada u Sarajevu i da pravi veliki poslovni centar.

No, ono što je zanimljivo je da je kupovina ove zgrade samo dio njegovog poslovnog plana za našu zemlju koji je zapravo mnogo širi, i koji bi mogao obuhvatiti veliki broj domaćih kompanija.

Abdulah Mehdi

Njegov cilj je, naime, da uključi kompanije iz BiH u obnovu Sirije koja je razorena višegodišnjim ratom koji se sada, prema svemu sudeći, bliži kraju. U tom cilju on je već obišao veliki broj bh. kompanija iz drvne, metalske i ostalih industrija.

Vjeruje da su proizvodi bh. kompanija kvalitetni, što će doprinijeti bržem razvoju i obnovi ove ratom uništene zemlje.

– U Siriji imamo sličnu situaciju koja se desila u Bosni i Hercegovini. Žao mi je zbog rata koji se dešava u mojoj zemlji i nadam se da će sukobi uskoro prestati. Dobro je poznato da će Sirija nakon rata trebati mnogo različitih proizvoda da bi što prije bila obnovljena. Ideja mi je da izgradim dobre odnose sa različitim kompanijama u Bosni i Hercegovini da bismo pomogli obnovu Sirije, rekao je Medhi.

Dodao je da je siguran da će uspjeti jer bh. kompanije posjeduju kvalitet.

– Posjetio sam mnogobrojne fabrike u BiH u drvnom, metaloprerađivačkom i drugim sektorima koje možemo iskoristiti u budućnosti da bismo obnovili Siriju nakon rata, istakao je Mehdi.

Kupio Poslovni centar Kumrovec

Podsjetimo da je on za Federalnu televiziju potvrdio da je kupio poslovni centar Kumrovec izgrađen 2008. godine u naselju Otoka, te da je govorio o svojim poslovnim planovima u BiH.

Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više