Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Direktor Agrokomerca uhapšen zbog primanja mita

U toku su pretresi na više lokacija u Unsko-sanskom kantonu.

Uhapšena osoba bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obradeAl Jazeera

Službenici bosanskohercegovačke Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su po nalogu sarajevskog Kantonalnog tužilaštva direktora Agrokomerca iz Velike Kladuše Ermina Mujića, koji se sumnjiči za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja u vezi s primanjem dara i drugim oblicima koristi, saznaje Balkanska istraživačka mreža u Bosni i Hercegovini (BIRN BiH).

Iz SIPA-e su saopćili da je osumnjičena osoba u svojstvu odgovorne osobe tražila veći novčani iznos na ime određenog zakupa kako bi sebi pribavila protivpravnu imovinsku korist, a na štetu privrednog društva u kojem vrši dužnost odgovorne osobe.

Sarajevski portal Klix.ba javlja da je riječ o iznosu od 25.000 maraka (12.500 eura).

U toku pretresi

U okviru akcije “Kapija” u toku su pretresi objekata na više lokacija na području Unsko-sanskog kantona s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Aktivnosti se realizuju po naredbama Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva Kantona Sarajevo, uz podršku policijskih službenika MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Uhapšena osoba bit će privedena u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, biti predana Tužilaštvu Kantona Sarajevo na daljnje postupanje, saopćeno je iz SIPA-e.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više