Fresh Press portal
Business

Njemačka firma Fliegl Trailer želi da otvori fabriku u BiH

Predstavnik njemačke firme Fliegl Trailer objavio je da planiraju otvoriti fabriku u Bosni i Hercegovini.

Prilikom posjete Agenciji za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA), Tim Heise je upoznao direktora Gordana Milinića sa planovima da pokrene Grennfield investiciju u BiH, fabriku za proizvodnju ramova za prikolice.

On očekuje asistenciju Agencije na pronalasku pogodne lokacije u BiH površine oko 100 hektara.

Heise je istakao da bi na početku zaposlio oko dvadeset radnika i kasnije širio posao.

Firma Fliegl Trailer se bavi proizvodnjom ramova za prikolice i poluprikolice za kamione. Osim u Njemačkoj, svoje fabrike imaju u Mađarskoj i Španiji. Godišnje proizvedu od 4.500 do 5.000 prikolica i broje oko hiljadu zaposlenih.

FIPA je već uspostavila kontakte sa lokalnim zajednicama i uložit će maksimalne napore kako bi ovaj investitor započeo investiciju u što kraćem roku, saopćeno je.


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više