Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Direktor Samsunga podnio ostavku

Direktor kompanije “Samsung Electronics” Kwon Oh Hyun podnio je danas ostavku, rekavši da se južnokorejski tehnološki gigant suočava sa “krizom bez presedana”, iako se u trećem kvartalu očekuje rekordan profit.

Kwon je podnio ostavku u vrijeme kada se kompanija oporavlja od skandala zbog kojeg je Lee Jae-Yong, de fakto šef kompanije i nasljednih “Samsunga”, završio u zatvoru.

Procjenjuje se da je kompanija u periodu od jula do septembra ostvarila operativni profit od 12,8 milijardi dolara, što je rekordna kvartalna vrijednost.

Prodaja je povećana za 29,65 odsto na godišnjem nivou, a najviše je napredovao posao sa poluprovodnicima, prenio je AFP.

Uprkos ovakvim poslovnim rezultatima, Kwon je rekao da je kompanija u velikoj krizi i da se on povlači.

“Srećom, kompanija sada ostvaruje najbolje rezultate u svojoj istoriji, ali to je samo posljedica odluka i ulaganja iz prošlosti”, rekao je Kwon.

On je dodao da smatra da je došlo vrijeme da kompanija dobije novo, mlađe rukovodstvo, koje će se bolje nositi sa izazovima industrije informacionih tehnologija, koja se brzo mijenja.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više