Fresh Press portal
Business Ekonomija TOP VIJESTI

Evo u kojem periodu će struja biti jeftinija

struja_brojilo

Prelaskom na zimsko računanje vremena, u nedelju 25. oktobra doći će do promjene u primjeni većih i manjih dnevnih tarifnih stavova (perioda tzv. skuplje i jeftinije električne energije) za kupce koje električnom energijom snabdijeva JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo (EPBiH).

Za domaćinstva koja posjeduju dvotarifna brojila, manji dnevni tarifni stavovi primjenjivat će se radnim danima i subotom u periodima od 13.00 do 16.00 i od 22.00 do 07.00 sati, a nedjeljom cijeli dan.

Za ostale kategorije kupaca JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo (kupci koji električnu energiju preuzimaju na 110 kV naponu, kupci koji električnu energiju preuzimaju na 35 i 10 (20) kV naponu, te ostala potrošnja na 0,4 kV naponu) utrošena električna energija obračunavat će se prema manjoj tarifi (MT) radnim danima u periodu od 22.00 do 07.00 sati, a subotom i nedjeljom cijeli dan, saopćeno je iz Službe za komunikacije EPBiH.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više