Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hercegovački div pomjera granice: Još jedna rekordna godina

Hercegovački div Violega iz Gruda u prethodnoj, pandemijskoj godini ostvarila je najbolji rezultat od svog osnivanja, saznaje BiznisInfo.

Kompanija je lani ostvarila ukupne prihode od oko 274 miliona KM, što je rekord za ovu kompaniju. Čista zarada, odnosno neto dobit također je ostvarena u rekordnom iznosu od oko 36,5 miliona maraka.

Poređenja radi, ukupni prihodi godinu ranije su iznosili 263 miliona a neto dobit oko 25 miliona KM. Kompanija iz godine u godinu sve bolje posluje, a zanimljivo je da je rast nastavljen i u prošloj godini.

No, to i nije toliko čudno ako se zna da su proizvodi ove kompanije, poput toalet papira ili sredstava za čišćenje, lani bili veoma traženi.

Osim toga, ova kompanija kontinuirano investira u razvoj i proširenje proizvodnje te osvajanje novih tržišta, što se također odražava na stalan rast prihoda.

Podsjetimo, ujedno, da je Violeta u jeku pandemije donirala 6 respiratora i zaštitnu opremu u vrijednosti od 400.000 KM.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više