Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Jedini u BiH: U Loparama počela proizvodnja radijatora

Načelnik opštine Lopare, Rado Savić, i vlasnik lokalne fabrike za proizvodnju radijatora i kotlova na pelet “Termal int” Fikret Lović pustili su u rad pogon za proizvodnju radijatora.

Savić je rekao novinarima da je, godinu dana nakon ponovnog pokretanja fabrike “Termal int”, danas krenula i primarna proizvodnja radijatora, jedina u BiH.

“Otvaranje ovog pogona i rad fabrike garancija je razvoja majevičkog kraja, jer zapošljava domaće stanovništvo”, rekao je Savić za BN televiziju.

Vlasnik fabrike Fikret Lović istakao je dobru saradnju sa opštinskom upravom i najavio otvaranje novog pogona za proizvodnju peleta, koji se koristi kao ogrjevni materijal, prenosi “Biznis Info“.

Direktor fabrike Mahir Hamzić rekao je novinarima da je u “Termal int” do sada uloženo dva miliona maraka.

“Sam pogon za proizvodnju radijatora, koji podrazumijeva remont stare linije za proizvodnju radijatora, novu liniju za farbanje, lakiranje i potapanje, uloženo je milion maraka”, naveo je Hamzić i dodao da je u ovoj fabrici zaposleno 76 radnika.

Podsjetimo, „Termal“ je prije rata svoje proizvode plasirao na tržišta bivše Jugoslavije, Austrije i Njemačke. Preduzeće je ponovo pokrenuto nakon desetogodišnjeg stečaja zahvaljujući firmi „Lafat Komerc“ iz Kalesije koja ga je kupila prošle godine.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više