Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Katastrofa – Hoteli Europe i Holiday otpustili sve radnike

Zbog pandemije koronavirusa i mjera zbog kojih se prvi na udaru našao turizam kompanija “Europa” d. o. o. Sarajevo, koja obuhvata hotele “Evropa” i “Holiday”, morala je otpustiti sve svoje radnike.

Kako se navodi u odluci koja je danas dostavljena radnicima zbog vanrednog stanja u zemlji i zabrane rada ovoj djalatnosti radnici hotela poslani su na čekanje 15. marta, ali je to za posljedicu imalo ugrožavanje likvidnosti firme Europa d.o.o.

Da bismo sačuvali opstanak naše firme mi smo prinuđeni da radnike koji su zaposleni u našem društvu na određeno radno vrijeme, privremeno, odnosno do stabilizacije situacije u našoj zemlji pošaljemo na biro za zapošljavanje od 1. aprila 2020. godine – navodi se u odluci.

U obavještenju se navodi da Služba za zapošljavanje raspolaže velikim budžetom kreiranim za ove vanredne situacije te da će radnici imati mogućnost da ostvaruju mjesečna primanja sve dok se stanje ne normalizira.

Radnici će kad se ukine vanredno stanje biti pozvani da se vrate na svoja radna mjesta.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više