Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Kompanija Rama-Glas raspisala konkurs za studente

Kompanija Rama-Glas raspisala je konkurs za studente Ahitektonskih fakulteta i Akademija umjetnosti u Bosni i Hercegovini čime se žele podstaknuti studenti na saradnju, približiti staklo kao materijal u projektiranju te upoznati ih s trendovima u obradi stakla

“Tražimo originalno rješenje, koje će proći kompletan proces proizvodnje u kompaniji. Želimo implementirati nove ideje mladih ljudi, a u smislu kreativnosti i detalja omogućiti učesnicima apsolutnu slobodu” – kazao je direktor Rama-Glasa Jasmin Avdić.

Istovremeno, dodao je, implementacijom najboljih idejnih rješenja odabranih autora, predstavit će se nove tehnologije obrade, koje su zahvaljujući Rama-Glasu dostupne u Bosni i Hercegovini.

Konkurs je otvoren do 8. maja, a rok za dostavu prijava je 15. maj, a autori tri najbolja idejna rješenja dobit će vrijedne nagrade, najavljeno je iz te kompanije.

Pozicioniranje na tržištu proizvodnje i obrade stakla, kompanija Rama-Glas je počela 1996. godine. Prve ozbiljne korake izvan BiH, učinila je 2003. godine uvođenjem novih tehnologija kaljenja i emajliranja stakla te otvaranjem prve kalionice u BiH.

Pratite nas! Društveni smo! FACEBOOK & TWITTER


Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više