Fresh Press portal
Business Ekonomija

Nastavlja se prodaja BiH – Arapi u Vogošći planiraju izgraditi novo naselje za 525 stanovnika

U Vogošći bi uskoro moglo biti izgrađeno naselje sa više od 80 objekata u kojem je predviđeno da će stanovati 525 stanovnika.

Općinsko vijeće Vogošće prihvatilo je na posljednjoj sjednici Nacrt Odluke o usvajanju i Nacrt Odluke o provođenju Regulacionog plana “Gradina 2”, kojim je predviđena izgradnja ovog naselja.

Ovi dokumenti proći će fazu javne rasprave prije nego što budu usvojeni u konačnoj formi.

Nacrtom Regulacionog plana „Gradina 2“ na lokalitetu Gradina koji se nalazi južno od naselja Svrake, planira se izgradnja 80 individualnih stambenih objekata, odnosno kuća spratnosti P+1, piše Biznisinfo.ba.

Uz to, planirana su 4 objekta kolektivnog stanovanja spratnosti P+2, te jedan objekat društvene infrastrukture spratnosti P+2.

U planu su dvije parcele za potrebe sporta i rekreacije, te bit će izgrađena i saobraćajna, komunalna i energetska infrastruktura.

Ukupan broj stanovnika ovo naselja, kako je predviđeno, iznosit će iznositi 525.

Investitor je kompanija „Emar Al Bosnia“ d.o.o. Sarajevo. Osnivači ove kompanije su Ali Salem Saeed Mubarak Alrashdi i Mukhtar Qasem Abbadi Mohamed, obojica iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Povezani članci

Da li bismo bolje odgovorili na epidemiju korona virusa da smo članica NATO saveza?

E.H

Neće biti usvojen potpuni karantin u FBiH

E.H

Poražavajući podaci – U FBiH već 10.000 radnika ostalo bez posla

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više