Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Oba bh. firma će zaposliti još 250 radnika – Sportska oprema iz BiH stiže do 700 klubova širom Evrope…

Do kraja godine, tekstilna kompanija “Absolute Group” iz Travnika zaposlit će 100 radnika u novom pogonu u Sapni, dok se sprema i investicija u Jablanici.

– Sa projektom u Jablanici je trebalo krenuti sredinom ove godine. Nažalost, zbog pandemije je sve prolongirano. U tom pogonu je planirano uposlenje 250 radnika. Objekt je završen, jedan dio opreme je naručen i čekamo da se situacija smiri i idemo s fazom uposlenja radnika u Jablanici – rekao je vlasnik kompanije “Absolute Group” Nihad Selimović.

Oko 90 posto proizvoda koje proizvede “Absolute Group”, završava na tržištu Evropske unije, a najveći izvoz orijentiran je ka Njemačkoj i Holandiji, piše Biznis.ba.

– Osim sportske opreme, imamo opremu za kampiranje, šatore i to je dio našeg asortimana koji 100 posto izvozimo. Možemo se pohvaliti da sve ozbiljne sportske ekipe, nacionalni savezi u BiH, preko 20 njih, nose našu opremu. Također, mnogi sportski klubovi kako iz BiH, tako i iz regiona i Evrope nose našu opremu i to je oko 700 sportskih klubova – istaknuo je Selimović.

U svom sastavu “Absolute Group” ima i nekoliko drugih firmi, kao što je “Hasky sport”, čija je kompanija “Number1”, koja se bavi proizvodnjom sportske opreme.

– U našoj kompaniji trenutno je uposleno oko 150 radnika. U narednom periodu imamo nekoliko projekata gdje planiramo uposliti oko 300 novih radnika. “Absolute Group” ima nekoliko djelatnosti, pored tekstilne, tu je i grafička djelatnost, metalna, gdje radimo proizvode u kombinaciji s tekstilnom djelatnošću – kazao je Selimović.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više