Fresh Press portal
Business Ekonomija

Objava Wizz Aira mnoge će razočarati: Ukinuto 50 linija, među njima većina iz Sarajeva…

Wizzair

Wizz Air je u procesu suspendovanja do 50 linija na prostorima bivše Jugoslavije, a svaki grad koji ova kompanija opslužuje bit će pogođen.

Najveći broj otkazivanja čeka Skoplje, a glavni grad Sjeverne Makedonije prate Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo.

Tokom novembra, prijevoznik više neće opsluživati Podgoricu, s obzirom na to da će svih šest ruta iz crnogorske prijestonice biti suspendovano. Ipak, neki letovi bit će vraćeni u decembru.

Prijevoznik je ponovo odložio početak novih letova od Milana do Prištine, a novi datum za početak je 19. decembar. Također, obustavili su i liniju između Dortmunda i Splita, koja je uspostavljena ovog ljeta, a za koju je bilo planirano da funkcioniše i tokom zimske sezone.

Nekoliko ruta koje su i dalje aktivne, kao što su Memingen-Podgorica, Beč-Ohrid i Stokholm Skavsta-Skoplje, bit će suspendovane za dvije sedmice, a neće ih biti tokom zimske sezone.

Prijevoznik planira da obnovi neke linije u novembru i decembru, ali je malo vjerovatno da će se ovo mijenjati, piše portal Ex-Yu Aviation, prenosi Bankar.me.

Većina letova neće biti obnovljena do ljetnje sezone naredne godine koja počinje krajem marta.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više