Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Održana prva u nizu edukacija – “Kako do posla bez radnog iskustva”

U organizaciji Agencije zaposli.se i e-learning platforme edukuj.se, a pod pokroviteljstvom firme AKTIDO doo, juče je u Tuzli završena dvodnevna edukacija na temu “Kako do posla bez radnog iskustva”.

Broj zainteresovanih za ovakav koncept informisanja i učenja bio je daleko veći od broja mjesta predviđenih za učešće. U cilju obezbjeđivanja kvaliteta, edukaciji je prisustvovao ograničen broj polaznika koji su po završetku edukacije dobili certifikat.

Predavači Sandra Hurtići Midheta Đuvić Pokazali zavidno predavačko umijeće te su na zanimljiv način i interakciju svih polaznika pokazale kako se posao traži kada nemate radnog iskustva.

Edukacija je namijenjena prvenstveno mladima koji su tek završili školovanje i aktivno traže posao. Tokom edukacije polaznici su se  upoznali sa ključnim problemima i greškama koje nezaposleni prave prilikom traženja posla i prijave na konkurse. Također su se upoznali i sa problemima na koje nailaze poslodavci kada su u pitanju kandidati bez radnog iskustva. Kroz interaktivne radionice naučili su kako pisati biografiju i na kojinačin se predstaviti poslodavcu kada ste pozvani na intervju.

Edukacija na temu “Kako do posla bez iskustva” će se nastaviti i dalje, zato iskoristite šansu i prijavite se za naredni krug.

Edukuj.se

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više