Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Oni su to zaslužili – Radnicima u trgovinama više martovske plaće

Aktivnosti koje Sindikat radnika trgovine BIH provodi proteklih mjesec dana, kao i apeli koje je uputio poslodavcima u sektoru trgovine da finansijski nagrade radnike za trud koji su uložili kako bi lanac snabdijevanja osnovnim životnim namirnicama građana BiH ostao u funkciji i koji su, i pored svih opasnosti kojima su izloženi, svakodnevno bili na svojim radnim mjestima, nasmijani i na usluzi, urodili su plodom.

Kako navode iz Sindikata, iz svih krajeva BiH dobivaju poruke svojih članova o odlukama uprava, kao i isplatama finansijskih stimulacija uz plaću za mart.

Iznosi su različiti od kompanije do kompanije, ali ono što je značajno je upravo ono što je STBiH i tražio. Ovo je izraz zahvalnosti i priznanje za sve radnike za njihovu hrabrost i požrtvovanost. Ovo je i motiv da oni istraju i da ostanu na ovoj prvoj liniji fronta, ali i jasna poruka da su poslodavci i radnici zajedno odlučni da očuvaju radna mjesta i egzistenciju stotine hiljada ljudi koji dolazi upravo iz ovog sektora” – saopćeno je iz Sindikata radnika trgovine BiH.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više