Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ovaj grad hitno traži radnike! Nude plate od 2.800 eura i slobodne kuće, vaše je samo da se preselite

Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive.

Gradić na Novom Zelandu vapi za radnicima, a za potencijalne zaposlene ima i slobodne kuće, međutim, iz gradske uprave demantuju da će plaćati ljudima da se presele. Kaitangata je mjestašce na jugu Novog Zelanda sa ukupno 800 stanovnika i preko 1.000 upražnjenih radnih mjesta na različitim poslovima, a naročito u poljoprivrednom sektoru.

Gradić u očaju traži zaposlene, a uz to, ima i dovoljno pristupačnih kuća u kojima bi potencijalni radnici mogli da žive.

Prema riječima gradonačelnika ovog mjestašca Brajana Kadogena u pitanju su mjesta koja su dobro plaćena na različitim pozicijama u farbikama pilane, sira i mliječnih proizvoda.

Ipak, iz Kaitangate je stigao demanti da je gradska uprava izdvojila značajna sredstva kako bi plaćala potencijalnim radnicima da se presele.

Kruže priče u svjetskim medijima da ćemo plaćati ljudima 230.000 novozelandskih dolara da se dosele u Kaitangatu i da oko toga kontaktiraju gradonačelnika. Međutim, to je apsolutna neistina” – objavljeno je na sajtu Kaitangate.

S tim u vezi, telefon gradonačelnika se usijao od poziva ljudi iz svih krajeva svijeta, zaninteresovanih za ovu primamljivu ponudu. “Od toga nema ništa, ne zovite gradonačelnika”, navodi se na sajtu.

Ipak, ovaj gradić ostaje pri svom cilju da popuni upražnjena radna mjesta i sve potencijalne novozaposlene će dočekati raširenih ruku. Inače, prema podacima iz 2014. godine, prosječna plata na Novom Zelandu iznosi 2.800 eura, piše “Alo!“.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više