Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Šest metoda pomoću kojih tražite posao

Ekonomski stručnjaci savjetuju kako je potrebno upotrijebiti nekoliko metoda na putu prema pronalasku radnog mjesta.

Stručnjaci uglednog magazina “Inc” predlažu šest metoda u cilju pronalaska zaposlenja. Podsjećaju kako se nerijetko dešava da nezaposlene osobe šalju biografije sa podacima ali im se poslodavci ne javljaju.

Stoga, napominju da je potrebno, kako navode, biti mnogo aktivniji i uporniji u potrazi za radnim mjestom. Iako mogu izgledati jednostavni, prvi savjet je da se informišete i pronađete adekvatnu kompaniju za koju želite raditi.

Druga metoda je da se detaljno upoznate sa radom, uspjesima, misijom i vizijom te kompanije. Stručnjaci magazina “Inc” preporučuju da nezaposleni dođu do podataka o tome da li kompanija traži kandidata s njihovim profilom i kompetencijama.

Četvrta metoda je da nezaposleni na svaki način naglase dotadašnja djela i uspjehe umjesto riječi. Napominju da je najefikasnije koristiti preporuku kao sredstvo da bi se došlo do zaposlenja u željenoj kompaniji.

I na kraju, stručnjaci predlažu da nezaposleni sami pitaju za posao, a ne da čekaju da ih neko pozove.

PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER


 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više