Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH: Hitno ograničiti cijene goriva i hrane

Predloženo je da se privrednim društvima koja obavljaju djelatnost trgovine na veliko naftnim derivatima propiše maksimalna veleprodajna marža u apsolutnom iznosu od 0,06 KM za litar derivata, a da za privredna društva koja obavljaju djelatnost trgovine na malo bude u visini od 0,25 KM za litar.

Vlada FBiH se zadužuje da hitno donese mjere neposredne kontrole cijena osnovnih životnih namirnica i osnovnih higijenskih proizvoda kroz utvrđivanje maksimalnih marži za njih, prenose federalni mediji.

Federalnoj Vladi, Ministarstvu zdravstva i Kriznom štabu naloženo je ograničavanje cijena laboratorijskih nalaza, testova i svih drugih usluga u vezi sa dijagnostikom i liječenjem virusa korona u svim zdravstvenim ustanovama na području entiteta.

Vladi je naloženo da jednom sedmično izvještava Predstavnički dom Parlamenta FBiH o sprovođenju usvojenih zaključaka.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više