Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Ruska centralna banka: Trenutne cijene nafte pravedne

Ruska centralna banka smatra da su trenutne cijene nafte sasvim pravedne, izjavio je prvi zamjenik predsjednika Banke Rusije, Sergej Švecov, na konferenciji pod nazivom “Nedjelja svjeruske finansijske pismenosti 2021”.

“Ne znam za ubuduće, ali prema našem mišljenju trenutna cijena nafte je potpuno pravedna, ne mislimo da je preniska“, rekao je Švecov, prenosi agencija Tass.

Dodao je da današnje cijene nafte premašuju srednjoročne prognoze Centralne banke.

Banka Rusije je u februaru poboljšala prognozu cijena uralske nafte za 2021. i 2022. na 50 dolara sa 45 dolara za barel, dok je za 2023. zadržala projekciju na 50 dolara po barelu.

Cijena fjučersa sjevernomorske nafte Brent iznosila je 64,6 dolara za barel na zatvaranju trgovanja u petak, ojačavši za oko 5,0 odsto na dnevnom nivou. Na to je uticao incident sa nasukanim brodom-kontejnerom Ever Grin, koji je blokirao plovidbu Sueckim kanalom, dodaje ruska agencija.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više