Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Sarajlija dobio mjesečnu plaću od 181.842 KM, kao neko za 16 godina rada

Najveća isplaćena plaća u Federaciji BiH ove godine isplaćena je u Sarajevu u oblasti bankarstva za mart, a ona je iznosila čak 181.842,35 KM u neto iznosu, dok je u Republici Srpskoj najveća ostvarena zarada iznosila 33.524 KM, a zarađena je u Banja Luci u oblasti financijskog poslovanja, podaci su poreznih uprava.

Pored ove najveće isplaćene plaće, u Federaciji BiH je od početka godine isplaćeno još plaća čiji se iznosi mjere u desetinama hiljada KM, prenose “Nezavisne novine”.

U poreznoj upravi FBiH ističu da je druga po visini plaća od 98.357,17 KM isplaćena u djelatnosti trgovine za april.

Za februar je isplaćena i plaća od 89.669,81 KM u djelatnosti bankarstva. Četvrta po visini isplaćena plaća je u djelatnosti trgovine za februar u iznosu 85.493,36 KM, dok je peta iznosila 83.331,90 KM u industrijskoj djelatnosti za februar” – istaknuli su u Poreznoj upravi FBiH.

Naglašavaju kako su na isplaćen iznos plaća obračunati i uplaćeni porezi i doprinosi.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više