Fresh Press portal
Business Ekonomija

Septembarski prosjek plate u BiH 962 KM

KM2

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u BiH u septembru iznosila je 962 KM i nominalno je veća za 1,1 posto u odnosu na decembar prošle godine, te veća za pet posto u odnosu na septembar prošle godine, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Najniža prosječna neto plata u septembru bila je u uslugama smještaja, te pripremi i usluživanju hrane i iznosila je 592 KM, dok je u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima, te građevinarstvu prosječna neto plata iznosila 662 KM.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u devetom mjesecu iznosila je 1.633 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, gasom, parom i klimatizaciji 1.470 KM, a u oblasti informacija i komunikacija 1.375 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plata u septembru iznosila 1.485 KM i nominalno je veća za jedan posto u odnosu na decembar prošle godine, te veća za pet odsto u odnosu na septembar lani, prenose “Nezavisne“.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više