Fresh Press portal
Business Ekonomija

Širenje tržišta: Tuzlanska Dita na Jadranskom sajmu

Proizvodi tuzlanske Fabrike deterdženata Dita početkom sljedećeg mjeseca bit će predstavljeni na Jadranskom sajmu u Budvi. Više od 30 proizvoda, koji se trenutno nalaze u asortimanu ove fabrike, biće izloženo s ciljem upoznavanja crnogorske javnosti sa legendarnim tuzlanskim proizvodima.

Ovo će ujedno biti i prilika da se ispita crnogorsko tržište, koje je već pokazalo interes za proizvodima Dite.

– Mi imamo dolje svog komercijalistu, koji je već ispitao tržište i koji nam je i obezbijedio štand uz novčanu pomoć jedne tuzlanske građevinske firme. Imamo zainteresovanih distributera, ali nemamo još ništa konkretno. Ovo je cilj da se pokažemo tržištu i konkretizujemo dosadašnje pregovore, kazao nam je Nedžad Gavranović, predstavnik tuzlanske Dite.

U Crnu Goru je na nekoliko adresa već otišao i cjenovnik svih proizvoda, a trenutno se pripremaju promotivna gratis pakovanja, koja će biti podijeljena na sajmu. Kako nam je kazao Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata Dite, sasvim je izgledno da će se, nakon sporazuma sa kosovskim distributerom, postići sporazum i sa crnogorskim.

– Izvoz na Kosovo je spreman, međutim, imali smo jednu nepredviđenu situaciju, a to je da je Gllarevu, našem distributeru, poplava uništila skladišta i nanijela ogromne štete, tako da je izvoz malo prolongiran. Ipak, imamo uvjerenja da će kamioni za Prištinu krenuti do 1. aprila, kazao nam je Mehmedović.

Za Kosovo je planiran izvoz 42 tone Arixa, kao najjačeg i najreprezentativnijeg proizvoda Dite, a od njegovog uspjeha će zavisiti izvoz ostalih. Zavisit će, kako nam je kazao Mehmedović, i od spremnosti distributera da avansno plate sve što naruče.

– Ne smijemo sad u stečaju rizikovati nikakve gubitke, dodao je Dževad Mehmedović.


>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK ili PREUZMI FRESHPRESS APP <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Radnici poručuju da ne žele biti ničiji robovi: Kupci žele za što manje novca kupiti Ditu

D.K

Prodaje se tuzlanska Dita, fabrika koju su spasili radnici

D.K

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više