Fresh Press portal
Business Ekonomija

Tuzla prkosi koroni – Ibrahim Ibrahimagić otvara tvornicu i zapošljava mlade ljude

Ibrahim
Tvornica građevinskog materijala na bazi kvarcnog pijeska REPRO PROM Tuzla nedavno je osnovana domaća kompanija koja želi novim kvalitetnim proizvodima nametnuti se na tržištu građevinskih materijala.
Podršku na putu osvajanja, ne samo domaćeg nego i inostranog tržišta, kroz podršku zajednici i domaćoj privredi u narednom periodu ovom preduzeću pomoći će i Radio-televizija Tuzlanskog kantona, što je danas i ozvaničeno potpisivanjem ugovora u zajedničkoj saradnji…
Nekada u vlasništvu Cinkarne Celje kupnjom od strane REPRO PROM-a postaje kompanija koja je u domaćem vlasništvu koja se može pohvaliti 100% domaćim kapacitetom, od sirovina do krajnjeg proizvoda.
Danas je ugovor saradnje zvanično potvrđen početak saradnje REPRO PROM-a i RTVTK, marketinške sa jedne i podršci domaće proizvodnje sa druge strane.
Prvi čovjek REPRO PROM kompanije, dokazani i uspješni privrednik te istaknuti član Nezavisne bosanskohercegovačke liste gosp. Ibrahim Ibrahimagić pojasnio je suštinu ove saradnje.
Kompanija REPRO PROM nastala je početkom pandemije koronavirusa. Otvorili smo fabriku ljepila za keramičke pločice, stiropor i pogon metalne galanterije. U toku ove nesreće, jedini lijek je proizvodnja, produktivnost i sigurnost” – rekao je gosp. Ibrahimagić te uputio zahvalnicu Radio-televiziji Tuzlanskog kantona.
Zahvaljujem se RTVTK koja je prepoznala važnost proizvodnog sektora u našoj zemlji“.
Podrška domaćoj privredi, osobito proizvodnoj djelatnosti, jedan je od ključnih strateških programskih ciljeva i zadataka. Posebni kvalitet današnjeg događaja leži u činjenici da se radi o relativno mladom privrednom subjektu koji je u veoma teškim okolnostima uspio se nametnuti bh. tržištu.

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više