Fresh Press portal
Business Ekonomija

U svijetu cijena sirove nafte niža za 60%: “Zašto su cijene tečnih goriva u BiH smanjene za samo 5%?”

Jeste li se zapitali zašto vozačima u FBiH nije dozvoljeno da sami sipaju gorivo na pumpama?
FOTO: AA

Centar za humanu politiku uputio je pitanja predsjedavajućem Vijeća ministara BiH i predsjednicima entitetskih vlada, a u vezi cijena nafte I naftnih derivate.

Zbog čega tolerišete oligopolsko tržište naftnih derivata i profitersko dogovaranje trgovaca naftnim derivatima u BiH i ne preduzimate ništa kako bi uredili ovo tržište, onemogućili profiterstvo i prilagodili cijene naftnih derivate cijenama sirove nafte na svjetskom tržištu, s obzirom da su u protekla tri mjeseca cijene sirove nafte niže za 60%, a cijene tečnih goriva na pumpama u BiH smanjene su samo 5%”, kažu iz Centra za politiku.

Zbog čega su naftni derivati koji se prodaju na pumpama u BiH nejednakog I lošijeg kvaliteta od naftnih derivata koji se prodaju u Njemačkoj i šta ćete preduzeti da se kvalitet naftnih derivata na našim pumpama poboljša i uskladi sa onim koji se prodaju u Evropskoj uniji?

Kada ćete postati potpuno nezavisni i odgovorni građanima prilikom određivanja visine i učešća u ukupnoj cijeni akciza i drugih nameta na naftne derivate, cigarete i druge proizvode, s obzirom da ste do sada poslušnički određivali I povećavali ove namete po diktatu MMF i EU”, navode iz ovog Centra za Patriu.

Povezani članci

U BiH stižu vreli dani i tropske noći, temperature će rasti čak do 40 stepeni!

E.H

Uprkos naporima veterinara da je spase: Umrla medvjedica, koja je prije nekoliko dana pronađena u teškom stanju!

E.H

Uklonjeni kipovi sa fontane u Vitezu: Umjesto njih, postavljena tabla na kojoj piše “… i mirna Bosna”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više