Fresh Press portal
  • Naslovna
  • Ekonomija
  • Zanima li vas vojna karijera? Oružane snage BiH zapošljavaju 815 vojnika
Ekonomija Posao

Zanima li vas vojna karijera? Oružane snage BiH zapošljavaju 815 vojnika

Ministarstvo odbrane BiH danas je na službenoj web-stranici objavilo javni oglas za popunjavanje 815 formacijskih mjesta u Oružanim snagama, koji traje 21 dan od dana objavljivanja.

Na oglas se mogu prijaviti maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci koji zadovoljavaju uslove definisane oglasom, kao što su fizička spremnost i životna dob, piše “Haber”.

Na ovaj način, Ministarstvo odbrane BiH pruža mogućnost mladima da imaju posao sa sigurnom platom, te mogućnošću obučavanja i izgradnje karijere u Oružanim snagama BiH, saopšteno je iz Ministarstva.

Izbor će početi sa ocjenom ispravnosti prijava. Zainteresovani kandidati će morati da zadovolje osnovne i posebne uslove iz oglasa.

Testiranje kandidata biće obavljeno u centrima za regrutovanje u Sarajevu u kasarni “Rajlovac”, u Banjaluci u kasarni “Kozara”, u Čapljini u kasarni “Božan Šimović” i u Tuzli u vojnoj bazi “Aerodrom Dubrave”.

Nakon testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju sa najuspješnijim, te izabrati i predložiti ministru odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Prije upućivanja, izabrani kandidati će morati da prođu zdravstvene preglede i bezbjednosnu provjeru.

Kandidati koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika.

Rok za predaju prijava sa pratećom dokumentacijom na javni oglas je 21 dan od dana objavljivanja na službenoj internet stranici Ministarstva odbrane BiH.

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati mogu preuzeti sa veb-stranice Ministarstva odbrane www.mod.gov.ba ili dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više