Fresh Press portal
Kolumne

Bakire jesi li bio u Velikom parku: Sarajlić, Mehmedagić oko tebe, a narod ne prašta lopovluk

Izetbegović pozvao Vladu KS da nakon usvajanja Budžeta napuste pozicije

Ako ste nedavno šetali centrom glavnog grada BiH i prolazili Velikim parkom morali ste vidjeti ploču s citatom prvog predsjednika Predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića. Radi se o mermernoj ploči na kojoj su zlatnim slovima ugravirane Izetbegovićeve riječi kojima poziva stanovništvo da se obračuna s onima koji su prokockali njihovo povjerenje.

Piše: Amina Čorbo-Tećo // Patria

Popravljajte greške, nemojte ih zataškavati. Imajte hrabrosti i obračunajte se sa onima koji su iznevjerili povjerenje naroda. Naš narod je dobar, oprostit će greške, ali neće opraštati lopovluke“, stoji u poruci na kamenu.

Nisam sigurna da li je Alijin sin Bakir Izetbegović, predsjednik SDA prolazio ovim dijelom grada, a nisam sigurna ni da razumije poruku vlastitog oca!?

Da je suprotno ne bi se okruživao osobama koje jednostavno ne mogu bez kriminala. Onim za koje je Alija rahmetli rekao da im ljudi ne praštaju. Praštaju greške, popustljivosti spram koalicionih partnera SNSD-a i HDZ-a, praštaju i nevještu tužbu spram Srbije, praštaju i podjelu izbornog plijena, praštaju i koalicije, ali lopovluk jok!

Prvi i pravi primjer je Asim Sarajlić. On se posljednjih dana rehabilitirao, čak i press konferencije drži, a ne tako davno svjedočili smo snimku na kojem se bavi lopovlukom. Glavni akter snimka Asim Sarajlić podnio je tada ostavku na sve stranačke funkcije, a očekuje se da će biti pozvan i u Tužilaštvo KS koje provjerava da li ima krivičnog djela. Još nije ispitan. Što li? Kad je riječ o njegovoj ulozi u stranci, iako je podnio ostavke na stranačke funkcije, se ne mijenja. Sarajlić drži bank u Parlamentu BiH, baš kao i onomad kada je za gušu hvatao Sadika Ahmetovića.

I tada je prošao nekažnjen. Formalno nije više bio šef kluba, ali je istinski ostao i dan danas je šef.

Bakir Izetbegović pored sebe drži i Osmana Mehmedagića. Direktor OSA-e sa više diploma, ali ni jedna valjana. Svaka stečena lopovlukom.

Zato s punim pravom se priča da je najveći problem SDA vođenje kadrovske politike. Zaslužan za to je Bakir Izetbegović, jer on se okružuje takvim.

Frustrira činjenica da SDA najviše brane oni koje čine nepravdu. A, daleko su od punog poštivanja Statuta stranke.

Ako ih snimak nije poučio da se mora promijeniti način vođenja kadrovske politike trebali bi prošetati do Velikog parka.

U citatu nije niko imenovan, ali u svakom slovu lako možete prepoznati više osoba.

Tužno je da Izetbegoviću nije u interesu da unutar SDA zavlada vladavina prava, a puna mu usta pravne države, samo o tome priča, a u vrhu stranke lopovluk, onaj iz citata Alije Izetbegovića. Kojeg narod ne prašta. Nadam se!

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više