Fresh Press portal
Kolumne

Da li će bosanski muslimani uskoro postati europski Palestinci nad čijom će sudbinom svijet “plakati”?

Samo moje srce zna koliko volim Bosnu i Hercegovinu, zemlju gdje sam se rodio kao i svi moji preci koji u njoj žive već stoljećima, a vjerovatno i hiljadama godina. Danas oportuno šutjeti o aktualnim događanjima i migrantskoj krizi znači kolaborirati s političkim i medijskim “zločincima” koji u propagandi vide spas svoje nesposobnosti.

Ne, ne radi se o još jednoj manipulaciji koja ima za cilj skrenuti pažnju i prikriti koruptivne radnje kojima svakodnevno svjedočimo. Jer da je tako, ovaj problem ne bi pogađao i drugi europske zemlje, već samo naše. Radi se o globalnoj agendi koju će iznova platiti svi balkanski narodi, ali ne i političari čija djeca studiraju u Beču i Washingtonu. Ceh će platiti radnici i seljaci, poduzetnici i svi oni koji nemaju rezervno prebivalište, piše “Logicno“.

Plan je jednostavan i logičan. Balkanski narodi su nedavno zakopali ratne sjekire koje su iza sebe ostavile poginule, ovršene, napuštene, invalide i ratne profitere. Nebitno radili se o Hrvatskoj, Srbiji ili Bosni i Hercegovini. Toga su svjesni svi i nitko ne želi iznova ratovati kako bi se nastavila kriminalna privatizacija, tajkunizacija i pljačka svih balkanski država. Dakle, za sada novi rat između država Balkana više nije moguć bez novog i valjanog razloga.

Nažalost “kreativni” strani faktor je uz pomoć medijskih kolaboracionista pronašao “idealno rješenje”. Ne samo za balkanske države, nego za cijelu Europu.

Multikulturološki šok izazvan migrantima

Kanadska književnica Naomi Klein je u svom djelu “Doktrina šoka” detaljno opisala učinke i primjenu liberalnih teorija Miltona Friedmana i Čikaške škole u različitim zemljama svijeta, od šezdesetih godina prošlog stoljeća do 2007. Glavna teza autorice govori da se primjena tih pravila (koje uključuju privatizaciju, javno smanjenje potrošnje i liberalizaciju plata) uvijek događa bez pristanka naroda. Doktrina šoka se koristi kao oblik šok terapije, preko koje se dolazi do liberalizacije. Učinak primjene tih teorija dovodi do rasta nezaposlenosti, bogaćenja elite i općeg osiromašenja stanovništva.

Među tim šokovima, autorica nabraja torturu Pinochetova režima u Čileu 1973., rušenje Berlinskog zida i gospodarsku nestabilnost u Poljskoj i Rusiji u ranim osamdesetima, nezaustavljivu inflaciju u Boliviji, rat na Falklandskim otocima između Argentine i Velike Britanije, rat u Iraku i uništenje New Orleansa uraganom Katrina.

Zagovornici doktrine šoka među kojima su MMF i Svjetska banka traže način, kako bi uspostavili model slobodnog tržišta u nekoj zemlji, pri tome obično nasilno razarajući postojeći ekonomski sustav.

Pitate se kakve to ima veze s nama?

Ima, jer upravo se priprema identičan scenarij za Balkan, gdje će Bošnjaci postati žrtveno janje. Janje nad kojim će osobe slične Bernard-Henri Lévy liti krokodilske suze i moliti za spas Bošnjaka, dok će njegovi sponzori stvarati teren za još veću i okrutniju agoniju onih koje “brani”. Zvijer će hraniti zvijer.

Običan čovjek to ne vidi. Strani faktor ga vara emocijama i empatijom. Priča mu bajke o boljem i idealnom svijetu, gdje će svi živjeti u miru i slozi, a što svaka zdrava osoba i želi. Nema u tome ništa loše, međutim realnost je sasvim druga – crnija.

Ciljano stvoreni ratovi u Africi i na Bliskom istoku su postali prilika za one koji žele jednim udarcem ubiti dvije muhe. Stvorene su rijeke političkih i ekonomskih migranata koji se organizirano šalju. Migranti vrše pritisak na domaćeg radnika da radi jeftinije. Nemaju vlasništva, ali ni kredita. Idealni su za prodati svoj budući rad putem kredita i time povećati ekonomski rast. Migranti će stvoriti kulturološki šok kojeg treba rješavati putem “nevladinih” organizacija. I na kraju, to su budući glasovi onih političkih globalističkih partija koje su ih pozvali.

Kolaboracionistima je obećana nagrada

Kako vidimo plan je paklen i na prvu vrlo logičan, ali zato i sumnjiv. Kolaboracionistima je obećana nagrada za njegovo ostvarenje. Zato i svjedočimo aktualnoj medijskoj harangi. Čudno, nitko ne govori što će se desiti ako plan ne uspije. Ako sve propadne, kao što je već propalo u mnogim zapadnim zemljama. Tko će biti kriv, a tko nastradati?

Zna se tko će nastradati i čije će majke oplakivati svoje sinove. Ceh će platiti oni koji nemaju novaca za zrakoplovnu kartu. Nemaju stan u Beču, Parizu ili Washingtonu. Oni koji ne pričaju engleski jezik, ali znaju ustati ranom zorom i uzgojiti malinu, šljivu i smokvu. Nastradat će oni koji se nadaju i vjeruju slatkim riječima.

Bosnom i Hercegovinom je ovladao kapital koji financira terorizam. Sve su pokupovali. Zgrade, zemljišta, političare i dušu malog, ali izgubljenog čovjeka. Ako nisu oni, onda ih je kupio zapadni kapital koji ima isti cilj. Svakoga petka na džumi, infiltrirani strani elementi u nekim džamijama manipuliraju narodom. Pričaju im o Umi – budućoj svjetskoj naciji muslimana koja će nadvladati sve. Pokušavaju dobroćudne i gostoljubive Bošnjake učiniti ekstremnim. Kao i zapadni faktor, detektiraju podobne poslušnike koji će odraditi prljavi posao. Bošnjaci su balkanski narod, a s financijerima terorizma ih ništa ne veže. Čak ni vjera, jer onaj tko ubija i organizira ubijanje ne može se nazvati muslimanom i vjernikom. To niti jedna vjera ne podupire.

Bošnjaci moji, jednoga dana ako uspiju od Bosne i Hercegovine napraviti kalifat, taj dan će te postati europski Palestinci. Svi će se zgražati nad vašom sudbinom, ali nitko neće reći da je to bio plan od samoga starta. Neće plakati samo vaše majke, plakat će i hrvatske i srpske majke. Svi ćemo plakati dok će se oni smijati primitivnim balkanskim narodima.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK <<< ________________________________________________________________________________________

Povezani članci

Palestina na prvom mjestu – Afrički čelnici odbacili Trumpov plan za Palestince i Izrael

E.H

Zašto Trumpov plan za Palestinu ne izaziva revolt Arapa?

E.H

Izraelske snage u 2019. godini ubile 149 Palestinaca od toga 33 djece

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više