Fresh Press portal
Kolumne

Ima li neko da nije posramljen?

Nebojša

Očaj, tuga, bijes, rezignacija, stid, sjeta, frustracija, tjeskoba… samo su neke od negativnih emocija koje je osjetio svaki iskreni i čestiti Srbin i patriota slušajući danas na sjednici Narodne skupštine nedostojnog predsjednika Republike Srpske, čije ime ne želim ni da pomenem.

Piše: Nebojša Vukanović 

Ovakav diskurs, nedopustivo javno ophođenje prema narodnim poslanicima, uvrede, mržnja nikada do sada kroz istoriju nisu viđene na ovim prostorima, a vjerujem da nam se ovako zlo, opskurna i nedostojna ličnost na čelu naroda i države, neće više nikada ponoviti.

Nazivati nekoga ciganinom, vrijeđati nečije supruge i porodicu, ismijavati i vrijeđati bilo koga na osnovu fizičkog izgleda i nedostataka, je nisko i nedostojno za uvrijeđeno razmaženo derište u 3-em razredu osnovne škole, a ne za nekog ko se nažalost nalazi na funkciji predsjednika Srpske.

Pitam se kako se danas, dok gledaju napade ludila i primitivizma, osjeća onih 264 000 građana koji su glasali za (onomo)njega u oktobru 2014. godine? Osjećaju li bar malo griže savjesti i stida jer su odgovorni i direktni su krivci za sve ovo što se dešava napaćenom narodu, i jer su saučesnici u velikom zločinu i trajnoj sramoti koja je nanesena srpskom narodu sa ove strane rijeke Drine?

Njegove replike sa poslanicima Miladinom Stanićem i Adamom Šukalom iz prve ruke svjedoče kako funkcioniše (onomo)njegov nakaradni sistem. Nije važno šta je tačno i koliko su istinite njegove optužbe koje je iznio na njihov račun, ali je govoreći o sopstvenom učešću u prljavoj trgovini političkim interesima potvrdio šta je pozadina, i na koji način su Stevandić, Dunjić, Banjac, Stojčić, Kalinić i ostali napravili politički salto mortale i od velikih kritičara postali njegovi perjanici i tjelohranitelji.

Nije važno da li su Stevandić ili Kalinić dobili sijeno iz Nevesinja, novac, funkcije ili direktorske pozicije u Kliničkom centru i Fondu zdravstva, važno je da je lažni Otac nacije organizator i glavni pregovarač u prljavoj trgovini poslanicima i ljudima. Dubrovnik je trgovinu robljem u ljudima ukinuo prije 450 godina, a nažalost prvi i najodgovorniji ljudi Republike Srpske otvoreno trguju ljudima i u 21-om vijeku:

Količina laži i manipulacija koje lažni Otac nacije izgovori u jedinici vremena je rekordna, i niko nikada prije nije tako sirovo i jeftino manipulisao masama i njihovim osjećanjima. Svojim svjesnim primitivnim i nepristojnim nastupom u Narodnoj Skupštini Srpske i izrečenim uvredama, lažni Otac nacije je djelimično uspio u namjeri da skrene pažnju javnosti sa velike izdaje, poniženja Republike Srpske i njenih institucija gazeći Odluke i ponovo odustajući od referenduma koji je sam predložio i izgurao.

Nadati se da će ovolika količina laži, uvreda, primitivizma i nedoličnog ponašanja uliti u uši većini građana, otvoriti im oči i dovesti da napokon sa grbače naroda skinemo veliki balast i teret koji je cijelom narodu savilo kičmu do tačke pucanja.

I na kraju, u svemu ima ipak i nešto dobro. Poslednje zasjedanje Narodne skupštine Srpske je pokazalo da je sudski vještak bio u pravu, i da medicinski nalaz o mentalnom zdravlju nije lažan već autentičan.

>>> PRATITE NAS! DRUŠTVENI SMO! FACEBOOK & TWITTER <<< ________________________________________________________________________________________

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više