Fresh Press portal
Kolumne

Pamet Rajka Vasića je nepovratno izgorjela

Država Bosna i Hercegovina valjda nikada ne bi smjela ući u NATO savez jer je taj savez bombardirao tadašnju Jugoslaviju 1999. godine ali i ranije, položaje bosanskih Srba tijekom rata u Bosni i Hercegovini.

Piše: Marko ČULJAK // Dnevno.ba

Treba žaliti nevine žrtve tijekom onih bombardiranja u Beogradu i šire kao i preispitati sposobnost i motive kada je pogođena ambasadu Kine i kad su se dogodili drugi incidenti koje je prouzročio napad NATO-a ali je sama Srbija dobila mnogo upozorenja, i usput bi trebalo preispitati tko je sve bio ZA to da se nastavi orgija mržnje na Kosovu tada,jer tek kada je na Kosovu rat doživio vrhunac a masovni pokolji Albanaca nisu prestajali, ni majčica Rusija više nije mogla zaustaviti napad. A u Bosni… ha, zločesti NATO savez. Kako su se samo usudili ‘bombardovati’ nevine i čedne vojnike koji su imali samo ideju velike Srbije i pri tom nisu ništa činili nego ubijali sve ne srbe, bilo da se radilo o vojnicima ili civilima koje nisu ubijali samo kada su ih koristili kao živi štit.

Dvadeset i četiri godine nakon rata i 20 nakon bombardiranja Jugoslavije, u Parizu je požar zahvatio Notre Dame, katedralu koja je više puta bila svjedok povijesti nego, ispostavit će se, Rajko Vasić, član Glavnog odbora SNSD-a, ima zdravih moždanih ćelija u glavi. On je, poznato je svakome sada, na svom profilu na jednoj društvenoj mreži objavio – neka gori, i da gori svatko tko je bombardirao nedužne i nemoćne.

Dakle, Rajko Vasić navija da izgore Francuska, Danska, Nizozemska, Norveška, Kanada… kao sudionici i naravno SAD, kao glavni pokretač i sudionik napada NATO-a na Srbiju, ondašnju Jugoslaviju. Da izgore svi oni i sve njihovo pa i ono što nema veze sa napadom NATO-a na Jugoslaviju. Odavno je poznato da je Vasić, i prijašnjim svojim objavama na Twitteru je to pokazao, četnik koji mrzi i prijeti, jučer muslimanima da će im se ponoviti Srebrenica, danas likuje nad požarom velebne katoličke katedrale u Parizu. Dovoljno bi se bilo samo zapitati kave veze imaju NATO savez osnovan 1949. i crkva u gotičkom stilu čija je gradnja počela 1163. godine? No, kod nas se mnogo toga generalizira, budale izmišljaju razne zaključke, a mržnja se prenosi poput kuge.

Jedna snimka požara Notre Dama u Parizu pokazuje dvojicu, očigledno je na sami njihov izgled zaključiti jer jednostavno tako izgledaju, migranata kako u blizini katedrale prolaze ispod one zaštitne policijske trake i smiju se. Možda je jedan drugome ispričao kakav dobar vic, možda je i ovo budalasti zaključak budale, ali vicevi se ne pričaju u onakvim trenucima i zornije je zaključiti da im je drago što Notre Dame gori. Njima i Rajku Vasiću, pa eto, taj „duhovni piroman“ nije ni slutio da će moći biti smješten u isti koš sa skupinom koju, pretpostaviti je zbog njegovih stavova, on isto mrzi.

Notre Dame je simbol, svjedok vremena, burnih prošlih vremena kada je se pod okriljem burne političko-vjerske prošlosti Francuske i Europe dogodilo mnogo toga, kada je činjeno svašta, čak nekada i ono što nije prema pravilima vjerskog življenja. Ali je i više od same turističke atrakcije. Ljubiteljima umjetnosti i arhitekture je žao. Svakome normalnome je žao. Katolici diljem svijeta mogu biti tužni što je izgorjela, ali možda i preispitati sebe u današnjem svijetu te ovo shvatiti kao poziv da bi se trebali više pozabaviti svojom duhovnom obnovom. A Notre Dame kao građevina će biti obnovljena jer već sada razni multi milijunaši i moćne tvrtke daju izdašne priloge za obnovu. No, pamet onih i onakvih poput Rajka Vasića i dobrog dijela „nedužnih“ migranata koji jednostavno mrze i drago im je što se sve dogodilo, to se ne da obnoviti.

Ostaje vidjeti kakve će i hoće li uopće ikakve sankcije dobiti Rajko Vasić od stranke kojoj je član ili od bilo koga drugoga tko je zadužen za praćenje i suzbijanje govora mržnje. Postoji li to uopće kod nas? Da se ovakvo nešto sankcionira? Ili i Milorad Dodik ima isti stav kao njegov pulen koji likuje? Ako je tako, ako je sve sloboda govora i misli, najlakše je se pridržavati iste retorike, pustiti vlastitu pamet i osjećaje da isto izgore, i vratiti se na jedan od prethodnih pasusa teksta i ustvrditi da su zbog crkve koja gori, migranti koji se smiju i Vasić koji javno likuje, u istom košu a zna se što ide u koš, ako nije za igranje košarke.

Svi stavovi, mišljenja i zaključci koji su izneseni u kolumni ne odražavaju nužno stav i mišljenje Fresh Press portala, već isključivo autora

Povezani članci

Vasić ponovo vrijeđa: “Srebrenica odavno služi za pranje mrtvih i pranje para”

E.H

A da političari prestanu pričati jedno mjesec dana?

E.H

Zašto Milan Kučan kaže da je BiH “bure baruta”?

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više