Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Status mlade Bošnjakinje koji je izazvao buru oduševljenja: “Gadi mi se Naser Orić i volim djecu mješanih brakova”

Na portalu “Poskok.info” objavljen je tekst ‘mlade Bošnjakinje’ koja ispod istog nije potpisana, niti je pomenuti portal spomenuo autora. Tekst je, prema naslovu portala, izazvao ‘buru oduševljenja’. Naime, ovaj portal je i u ranijim izdanjima, a evidentno je da i nastavlja, širiti anibošnjačku retoriku.

U nastavku pročitajte tekst koji je napisala, navodno, ‘mlada Bošnjakinja’.

Pustim vas da me vrijeđate i omalovažavate. Degradirate mi inteligenciju. Nazivate me, citiram: “Površno nadrkanom”. Šaljete mi prijeteće poruke i to sve, jer sam nazvala Nasera Orića kriminalcem.

Ne bih ja ni doživjela sve to jer vam nije prvi put, kao ni meni, dok mi ne napisaše da je moje mišljenje simpatično jedino ateističkoj publici i izrodima miješanih brakova urbanih sredina. Ovo je bio citat. Osobe saglasne s mojim mišljenjem su izrodi miješanih brakova urbanih sredina a Naser Orić je ratni heroj!? Da li ste vi gospodo, normalni?

Dobro. Možemo se i tako igrati jer je meni svejedno. Znate, u životu sam često prešutila ono što sam mislila, no nikada, ali nikada, nisam napisala ono što nisam mislila. I ne, neću da vam šutim o Oriću ili bilo kojem drugom ljudskom izrodu kojeg ste vi pretvorili u heroja, jer će velikosrpski agresor to iskoristiti kako bi opravdao GENOCID u Srebrenici (da, braćo Srbi, G E N O C I D), nego ću ga popljuvati kao i bilo kojeg drugog ljudskog izroda koji je iskoristio nevolje nedužnih ljudi. I ovo je bio citat. Jer znate, rekoše mi i da je: “Pi*anje po Oriću, pi*anje po karakteru rata u Istočnoj Bosni”. Molim? O čemu mi pričamo?

Naser Orić, gospodo, nije, niti treba da bude neko ko će predstavljati bilo kakvu odrednicu o karakteru rata u Istočnoj Bosni. Karakter rata u Istočnoj Bosni čine nedužni ljudi koji su istjerani, protjerani, silovani i krvnički ubijeni samo zato što su se našli u pogrešno vrijeme, na pogrešnom mjestu između nekih mnogo većih političkih igrarija. A dok se sve to dešavalo, gospodo, o veliki Bošnjaci, Naser Orić je kupovao splavove na Modracu u koje je dovodio kurve i šmrkao kokain, dok mu se preživjeli dio naroda patio u bijedi i neimaštinji. I na kraju krajeva, nije problem što je Orić to što jeste, nego je problem što vi znate više od mene koliki je on ljudski odron, no licemjerno šutite kako braća Srbi ne bi osporili GENOCID, koji osporavaju sa ili bez Orića.

Nego, da se prestanemo lagati. Braćo Srbi izvršili ste agresiju na Bosnu i Hercegovinu, pružajući logističku podršku braći Srbima iz manjeg nam entiteta. Braćo Srbi iz manjeg nam entiteta, brutalno ste poklali svoje komšije s kojima ste dijelili iste klupe, iste probleme i s kojima danas dijelite istu državu, iste probleme, a djeca vam dijele iste klupe. Braćo Srbi, izvršili ste GENOCID u Srebrenici, ubili ste nedužne ljude. No braćo Bošnjaci, to što su braća Srbi učinili sve to, nikako ne znači da vi, u svojim redovima niste imali ljigavštine od ljudi.

I gospodo, da je više ovakvih izroda iz miješanih brakova, kao što su ovi moji, koje izuzetno volim, možda bi ubijena djeca Prijedora konačno dobila spomenik, zločinci ne bi slobodno šetali ulicama, djeca nam ne bi krvnike zvala herojima, a kriminalci bi bili tamo gdje im je mjesto.

Jer nije meni što sam ja: “Površno nadrkana”, pri izboru cipela i jesam, nego zato što su oni: “Izrodi iz miješanih brakova”, dok je Naser Orić ratni heroj. Ne mogu i tačka.

#negovorimidašutim

Ime nećemo objaviti jer autorici ionako već prijete

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više