Fresh Press portal
Kolumne

Stickermania SDA: Kradu kapetanove riječi, ‘plaču’ zbog Amre Babić

SDA

Malo im je 25 godina vladavine, njihov predsjednik “ima” 300.000 sigurnih glasova, pokorili su i poharali sve budžete po vertikali i horizontali, a pored svega, u izbornoj utrci koriste se viber stickerima.

Piše: Rasim BELKO // Patria

Predstavljali su se parolama i sloganima “Narod zna”, “Snaga naroda”, a ovih dana sa skupo plaćenih bilborda poručuju da je BiH sigurna uz snažnu SDA?

Treba li podsjećati da u trodecenijskoj vlasti ta SDA nije učinila skoro ništa da se 8.000 boraca, koji su krvlju stvarali BiH, ne ubiju zbog siromaštva?

Moramo li podsjećati koliko je velikih kompanija nestalo u naletu SDA tajkuna?

Ima li smisla govoriti o desetinama hiljada mladih koji su morali pobjeći iz svoje domovine. A pobjegli su jer ih je politika SDA odvela u siromaštvo i beznađe?

SDA

Kako komentarisati brojne afere, višemilionske pronevjere i nepismene koji vode brojne ključne institucije?

Imamo li objašnjenje zašto su Bošnjaci u goroj poziciji nego u ratu, ko ih je protjerao s pozicija na kojima se odlučuje?

E to je snažna SDA. A za snažnu SDA sigurna je samo takva BiH u kojoj nema pismenih i visprenih, u kojoj je podobnost sposobnost, a nepotizam patriotizam!

Malo li su toj SDA i njenom vođi Bakiru Izetbegoviću sve kompanije, vlade, parlamenti i mediji.

Sad su nas počeli i na Viberu napadati.

Stickerima do glasova, kampanja je SDA.

Ali dva se stickera posebno izdvajaju.

U jednom SDA pokazjje koliko joj je težak bio poraz u bitci za Visoko i da još pamte izborne rane koje im je nanijela Amra Babić.

Zato nam SDA, umjesto smislenih planova i programa, nudi sticker da “Visoko zaslužuje i može puno bolje”.

I u pravu su, ali ne pod njihovom vlašću, jer Visoko je odavno shvatilo, a teško zaboravlja.

S druge strane, SDA je Bošnjacima i Bosancima pokušala ukrasti jednu historijsku ličnost, gromadu patriotizma. Jer, SDA nema više ni sličnih.

Sticker kaže ovako “Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti nećemo”.

Grdno se varate ako mislite da su ovo smislili Bakir i u njega mu Osman i Asim.

Ovo su velike riječi prema okupatorima Bosne, Osmanlijama, a izrekao ih je Husein kapetan Gradaščević.

Takve riječi SDA niti treba niti ima osnova da koristi.

Ali mi, građani, narodi, bili Bošnjaci, Bosanci, Hercegovci ili nešto treće, 15. dana novembra treba da se zakunemo da više nikada nećemo biti robovi etno interesnoj krimi skupini nedorasle politike i tajkuna.

Vrijeme je za promjene, SDA stickeri ih neće zaustaviti!

Upamet!

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više