Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

ČESTO ODLAŽETE MOKRAĆU: Pogledajte kakve to posljedice može imati (VIDEO)

U većini slučajeva odlaganje mokrenja neće biti opasno po život, ali ako to radite često i svakodnevno vjerovatno će ostaviti posljedice na vaše zdravlje.

Često smo u žurbi i u tim slučajevima znamo da se suzdržavamo od odlaska na malu nuždu. Trpimo, nemamo vremena ili smo jednostavno lijeni. Ipak, to nije baš najpametnija ideja.

Odrastao čovjek može da zadrži pola litre mokraće u mokraćnom mjehuru prije nego što osjeti jaku potrebu za mokrenjem. Tada tijelo šalje poruku mozgu da je vrijeme da se olakšate.

Ali, ako zadržavate mokraću svaki dan i vrlo često, to će vjerovatno ostaviti posljedice. Konstantno zadržavanje mokraće može oslabiti mišiće mjehura što može da dovede do urinarne retencije ili zadržavanja mokraće. To znači da nećete moći da se olakšate do kraja i da ćete stalno imati osećaj da morate da piškite. Zadržavanje mokraće također može da dovede i do konstantnih infekcija mjehura. A u vrlo vrlo rijetkim slučajevima može rezultirati i pucanjem mokraćnog mjehura.

U većini slučajeva zadržavanje mokraće nije opasno po život, a u videu pogledajte do kakvih sve komplikacija eventualno može doći:


Komentari
Učitavanje...

Ova stranica koristi kolačiće radi vašeg boljeg iskustva. Prihvati Čitaj više