Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Hrabro srce bosanskog dječaka: Mehmed se konačno vratio kući!

U nesreći u skučenoj alatnici, u vatrenoj eksploziji Mehmed je zadobio 70-postotne opekotine tijela. Dok je rezbario ime svoje simpatije na komadić daske, pogriješio je jedno slovo, a pogrešku je želio ispraviti benzinom. Planirao je svoj rad politi benzinom i zapaliti kako bi daska potamnila, ali nije razmišljao da bi pritom moglo doći do eksplozije…

U alatnici se stvorila takva temperatura da mu je koža izgorjela, a on je udahnuo vreli zrak, pri čemu su nastala brojna unutrašnja i vanjska oštećenja.

U bolnicu u Tuzli primljen je sa 70-postotnim opeklinama tijela, a ljekari su mu davali tek jedan posto šanse za preživljavanje. Ipak, ovaj hrabri dječak pobijedio je njihove najcrnje prognoze.

Iz Tuzle je izmješten na liječenje u Zagreb, gdje se na svoj 12. rođendan probudio iz kome i otvorio oči. Prve riječi koje je izgovorio bile su: “Nema predaje!”

Komunicirao je treptajima, pokušao micati prstima i nije odustajao. Nakon toga nastavio je nizati pobjede, napravio prve korake, a na zagrebačkom bolničkom odjelu, zbog njegove hrabrosti i neviđene volje za životom, dali su mu nadimak “Meho beton”.

U bolnici u Klaićevoj od ljetos je imao čak deset kompliciranih operacija, a čekaju ga još dvije, nakon čega će Meho, kako kaže njegov otac Nedim, opet biti “onaj pravi”.

Priču o hrabrom dječaku iz Gračanice prenijeli su brojni mediji u regionu. Danas, nakon višemjesečnog mukotrpnog bolničkog liječenja, Mehmed je konačno dobio priliku vratiti se kući, svojim najmilijima, i barem nakratko se odmoriti od bolnice.

Njegov čudesni oporavak pomogli su i brojni građani Bosne i Hercegovine, koji su prikupljali novac za Mehmedovo liječenje i terapije u Zagrebu.

Izvor: Faktor
Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više