Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

„Japanke ne stare, niti se debljaju“

Japanska književnica upravo je objavila knjigu pod naslovom „Japanese Women Don’t Get Old or Fat” u kojoj objašnjava fenomen japanske dugovječnosti i mladolikog izgleda.

alt

alt

Gledajući njene fotografije, rekli biste kako Risa Hirako ima dvadesetak godina, međutim, ova manekenka ima 45 godina.

alt

 

Japanska manekenka Risa Hirako postala je senzacija na društvenim mrežama nakon što se pojavila infomacija o tome koliko ima godina.

 

Gledajući njene fotografije, rekli biste kako Risa Hirako ima dvadesetak godina, međutim, ova manekenka ima 45 godina.

 

No, nije ona jedina japanska zvijezda koja izgleda puno mlađe nego ima godina. Poznata je stvar da Japanci žive u prosjeku dulje od ostatka svijeta i da njihove žene i u dobi od 40 i 50 godina izgledaju kao djevojke.

 

U čemu je tajna?

 

Tim fenomenom zabavila se japanska književnica Naomi Moriyama koja je upravo objavila knjigu „Japanese Women Don’t Get Old or Fat” u prevodu Japanke ne stare, niti se debljaju.

 

Tradicija i kultura življenja glavni su “krivac”, jer se Japanci općenito hrane namirnicama koje, osim što su zdrave, imaju puno nutrijenata sa snažnim anti age učinkom. Puno ribe, algi, riže, povrća i zdravih masti kojima se Japanci hrane i stalno regeneriraju svoj organizam.

 

Uz to, tradicionalno ne poslužuju velike porcije, hranu jedu zasebno. Umjesto hljeba kojim se mi obilno hranimo, oni koriste rižu…

I ne samo to:

 

Jedu kod kuće

Japanci uglavnom jedu kod kuće, razne kombinacije brzo gotovih jela kao što su grilana riba, riža, kuhano povrće, supe te puno voća i zelenog čaja.

 

Rižu jedu sa svime

Doista, kod Japanaca nema hljeba, tortilja i sličnih pogača. Oni uz sve jedu rižu, a ostale namirnice lagano kuhaju ili grilaju.

 

 Male porcije i uživanje u svakom zalogaju

U Japanu se odmalena uči cijeniti svaki zalogaj, zbog čega se i stavljaju male porcije, a namirnice serviraju odvojeno.

 

Slatko u Japanu nije na cijeni

Slatkiši puni šećera nisu dio japanske kulture. Ne zato što oni to ne vole, već zato što su zaista svjesni njihove štetnosti. Zato se tamo za desert obično jede sezonsko voće, lijepo dekorirano na tanjiru, uz obavezan zeleni čaj za kraj.

 

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više