Fresh Press portal
Jet Set

Asim Bajrić otkrio: “Halid mi je rekao da mi babo proda krave, konje, šumu i uloži u moju karijeru”

U 2020. godinu Asim Bajrić, jedan od najpopularnijih pjevača bh. estrade, ušao je i više nego radno. Odmah početkom januara imao je zakazano nekoliko nastupa, mada je januar poznat kao „mrtav“ mjesec za mnoge pjevače. Tako je nastavio i u februaru, a nedavno je imao sa Rizom Hamidovićem i Viki Miljković fantastičan koncert u Berlinu, a gdje je bilo skoro 1000 posjetilaca.

Estradna džungla

-Meni je najbitnije zdravlje i pamet, a sve ostalo dolazi samo po sebi. Uskoro bi trebao da uđem u studio i snimim jednu novu pjesmu. Ja sam po prirodi skroman i jednostavan čovjek iz naroda, pa snimam i takve pjesme. A, onda ljudi to sve prepoznaju i svaka pjesma za veoma brzo vrijeme postane veoma slušana i veliki hit – rekao nam je Bajrić na početku razgovora.

Asim je jedan od onih popularnih pjevača koji njegovim mnogo mlađim i budućim kolegama, a mladim pjevačima koji tek započinju karijeru uvijek daje iskren savjet i nije uopšte ljubomoran ni na njihovu mladost, ali ni na njihovu buduću popularnost.

-Ja na ovu mlađariju koja dolazi i na njihove, nadam se, buduće velike karijere ne gledam ljubomorno, niti kao moje suparnike. Ja im od srca želim zaista sve najbolje i da se izbore za svoje mjesto u ovoj estradnoj džungli.

Na naše pitanje ko je i da li je njemu neko od popularnih i poznatih pjevača svojevrmeno pomogao na početku njegove karijere?

-Jeste, kako da nije, a to je, a ko bi drugi, već naš najbolji, jedan i jedini Halid Bešlić. Mislim da nisam imao ni 20 godina kada sam se počeo takmičiti po seoskim takmičarskim festivalima „Amateri pjevači“. U mjestu Poljice gdje sam rođen je živjela i njegova tetka i on je često dolazio kod nje, obilazio je kada bi bio u blizini Tuzle. I jednom je bilo jedno takvo takmičenje, a Halid je bio u žiriju. Kada smo svi završili, on je rekao organizatoru da mene pozovu i da ga me dovedu do njega. Ja se baš šokirao da mene jedna muzička legenda zove za njegov stol. Kada sam došao odmah me pitao, da li mi babo ima krava, konja, šuma, a ako ima, da odmah sve to rasproda i da ulaže u moju karijeru. Sjećam se da mi je rekao da biram Sarajevo ili Beograd i da idem tamo i gradim karijeru pjevača.“Odseli se tamo i napravit ćeš dobro ime“, rekao mi je Bešlić svojevremeno. Onda je uslijedio prokleti rat, ali opet je sve došlo na svoje. Dakle Halid je bio i ostao jedna velika ljudina i ja se uvijek sjećam njegove podrške, pa isto tako dajem i sam danas, podršku mladim pjevačima. Osim Halida i Kemal Malovčić mi je također davao dobre savjete i nudio pomoć na početku.

Mnogi su pokušavali tebe i Kemala da zavade?

-Jesu, a pokušavaju i danas. Međutim, ja nikada nisam u to povjerovao, a posebno zbog toga što sam ga svojevremeno upoznao sa mojim rahmetli babom. Doveo sam ga u svoju kuću i tada je on shvatio koliko ga poštujem i volim.

Pjevam na ijekavici

Zašto nikada nije došlo do realizacije dueta sa njim?

-Pa, mi smo se dugo  dvoumili oko svega toga, razmišljali smo, ali nikako da nađemo pogodnu pjesmu, a mislim da bi to bilo idealno. Evo baš u zadnje vrijeme naš zajednički menadžer Hilmo Peljto intezivno radi na tome i traži kod raznih autora odgovarajuću pjesmu. A, u planu je snimanje dueta sa Viki Miljković.

A, kako bi se pjesma pjevala na ekavici ili ijekavici?

-Ja ću je otpjevati onako kako pričam i pjevam cijeli život, a to je na ijekavici, a Viki naravno onako kako ona priča i pjeva. To je potvrda uzajamnog poštovanja.

Razgovarao: Bato ŠIŠIĆ // Express

Povezani članci

Halidu Bešliću prisilni odmor dobro došao: “Vozim kućno biciklo, a Sejda mi zdravo kuha”

E.H

Halid Bešlić: Političarima bolje da pjevaju nego da se svađaju

E.H

Bešlić: “Sva naša mladost ode u Beograd”

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više