Fresh Press portal
Jet Set

Ilda Šaulić: “Obožavam da slušam kako kolege pjevaju pjesme moga oca”

Ilda Šaulić bila je specijalna gošća na koncertu Asima Brkana te je tako podržala kolegu tokom obilježavanja četrdeset godina njegovog rada.

Pjevačica je govorila o pjesmi „Suza“ koju je snimila u čast ocu Šabanu Šauliću. Nakon Šabanove smrti porodici je ostala velika praznina i tuga, a ona govori o tome da li će se organizovati koncert u čest „kralja narodne muzike“. Govorila je i o takmičenjima pjevača, te o tome da li bi se ona snašla u ulozi žirija, piše “Express“.

Kako je došlo do toga da vas Asim Brkan pozove na svoj slavljenički koncert?

-Prije svega, veliko mi je zadovoljstvo da sam na obilježavanju jubileja mog kolege. Bila sam nedavno u Bosni i tada sam upoznala njegovu suprugu. Ona mi je rekla da se sprema jedan fin koncert. Spontano smo došli na ideju da se pojavim kao njegova gošća i jako mi je drago da sam u „Domu mladih“. Sretna sam jer je jako je lijepo biti dio jednog ovakvog jubileja.

Kako gledate na današnju estradu, jer se dešavaju neke vrlo čudne stvari, sukobi kolega, tračevi, skandali?

-E, to ste dobro rekli! Vrlo čudne stvari, međutim, ja se nikada nisam smatrala dijelom estrade, niti sam se svrstavala tu. Ja jako volim i poštujem muziku da bih se bavila nekim sporednim stvarima. Moj stav je da će kvalitet uvijek ostati i opstati, i ja se trudim da prije svega, ispoštujem kvalitet. Mislim da to tako treba da ostane.

Danas su sve popularnija pjevačka takmičenja. Da li biste bili u žiriju i kako biste se snašli?

-Iskreno, zašto da ne. To je jako fina uloga. Koliko pratim, ima lijepih takimčenja za mlade ljude. Treba im dati priliku da se afirmišu, da se čuje za njih, da pokažu svoj talenat. Znam da veliki broj mojih kolega koji su u žirijima imaju šta da im kažu, posavjetuju ih i usmjere ih. U jednom takvom žiriju je bio i moj otac, i znam da su to bili dobronamjerni savjeti koji su bili od pomoći tim mladim ljudima.

Iza vas je težak period nakon očeve smrti, a pjesma „Suza“ koja je nedavno objavljena upravo je posvećena Šabanu Šauliću. Ko je u najtežim momentima bio podrška?

-Mi smo kao porodica jako vezani. I ono što je lijepo, ali i ono što je manje lijepo pokušavamo da zajedno prevaziđemo u životu. Tu smo jedni za druge, i podrška jedni drugima u svakom trenutku i životnoj situaciji.

Kako biste opisali pjesmu „Suza“?

-Meni posebno draga i emotivna, i na taj način sam je doživjela i preživjela. Bio je pravi trenutak da se otpjeva jedna takva pjesma.

Da li će porodica i kolege organizovati neki koncert u čast i uspomenu na Šabana Šaulića?

-Vrlo je moguće. Ja zaista ne znam kada će se to desiti. Jako volim da slušam kolege koje pjevaju pjesme mog oca. Te pjesme treba da traju i da se slušaju. On je ostavio iza sebe generacijama veliki opus, tako da zašto da ne podsjetiti se svega što je dao muzici na jednom takvom koncertu.

Rano za solistički koncert

Da li je vrijeme za jedan vaš solistički koncert i da se predstavite sarajevskoj publici?

-Vrlo rado bi se predstavila sarajevskoj publici, ali je rano za solistički koncert. Ali, bilo je poziva za gostovanja. Nadam se da će se to realizovati u skorije vrijeme. Nadam se da ću se uskoro družiti sa ovdašnjom publikom i zapjevati opet.

Povezani članci

Potresna osmrtnica kćerke Ilde rastužila njegove fanove u cijelom regionu

E.H

Sestra Šabana Šaulića neće da čuje: “Moj brat neće biti sahranjen 21. februara”

E.H

Ponovo na terenu! Ilda Šaulić pokazala svoju prvu strast, a to nije muzika

E.H

Na našoj internetskoj stranici koristimo kolačiće kako bismo Vam mogli pružati uslugu, analizirati korištenje, osigurati oglašavanje i funkcioniranje sustava, koje bez uporabe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja portala suglasni ste s primanjem kolačića. Više o politici o kolačićima i upravljanja postavkama kolačića pročitajtePrihvatamPročitaj više