Fresh Press portal
Nezavisni informatvni portal

Južnokorejci otpjevali “Molitvu” Marije Šerifović i privukli pažnju na Balkanu

Nastup kvarteta u južnokorejskom muzičkom showu “Phantom Singer” privukao je pažnju na prostoru Balkana, s obzirom na to da je kvartet otpjevao pjesmu “Molitva” srbijanske pjevačice Marije Šerifović.

Pjevačica pjesmu “Molitva” otpjevala je na Evroviziji 2007. godine u Hartwall Areni u finskom Helsinkiju i ostvarila prvu pobjedu za Srbiju na planetarno poznatom takmičenju.

Iako je show popularan u Južnoj Koreji ovog puta privukao je pažnju i daleko izvan granica. Izvedba kvarteta naročito je zanimljiva na Balkanu jer su otpjevali pjesmu našeg govornog područja, što zvuči veoma simpatično.

“Phantom Singer” je muzički show u Južnoj Koreji koji bira najbolji muški kvartet, a emisija se prikazuje na televizijskom programu JTBC-a.

Svaka sezona sastoji se od četiri runde i svaki takmičar prolazi kroz solo, duet i trio faze. Na kraju, tri kvarteta se sastaju u finalu. Nagrada je 100 korejskih kiliona i prilika za održavanje koncerata širom države, ali i objavljivanje albuma na svjetskom nivou.

Show nastoji da nađe perfekciju i harmoniju među muškim glasovima, radeći na žanrovima opere i mjuzikla uz dodatak pop muzike. Ovakav format muzike doveo je do “crossover sindroma” u Južnoj Koreji, a koncertna turneja 2017. godine rasprodata je za svega 15 minuta.

Komentari
Učitavanje...

Koristimo tehnologiju kolačića kako bismo vam ponudili bolju uslugu internetske stranice prilagođenu vama. Podaci pohranjeni preko kolačića koji se koriste na internetskim stranicama Društva nikad ne pokazuju osobne detalje iz kojih se može utvrditi identitet pojedinca. Prihvati Čitaj više